You are currently viewing Traditia aruncatului buchetului de mireasa
Spread the love

Buchetul are un rol special in desfasurarea nuntii, este daruit de regula miresei de catre nas, iar aceasta il pastreaza toata ziua, pana aproape de sfarsitul nuntiicand este aruncat pentru a fi prins de o domnisoara sau daruit unei prietene dragi, spre vizibila ingrijorare a partenerului acesteia.

Aceasta traditie este veche, cu origini in Orient, dar care s-a reaprins la nuntile americane, pornind de la zicala lor “orice nunta da nastere la o alta”.

In ultimii ani a inceput sa fie adoptata de tot mai multe cupluri din intreaga lume, reprezentand un moment unic, amuzant, intrigant, mult asteptat de toate domnisoarele prezente la eveniment.

Potrivit unei traditii vechi englezesti, invitatele obisnuiau sa rupa bucati din rochia miresei sau din buchet, iar mireasa le arunca buchetul si fugea, pentru a scapa de ele.

Detalii despre obicei

Sunt locuri in care miresele daruiesc frumosul lor buchet unei persoane apropiate, din familie, (sora, prietena, verisoara, etc), iar in alte parti, exact ca in scenele din filmele americane, are loc o competitie intre domnisoare, “Cine prinde buchetul aruncat de mireasa?” Se considera ca domnisoara norocoasa care a prins buchetul se va casatori cat de curand.

Traditia aruncatului buchetului de mireasa 2

Este important de stiut ca nu orice tip de buchet din orice flori se preteaza pentru a fi aruncat, de exemplu, buchetele tip cascada sunt mai delicate, iar florile nu vor rezista.

Trebuie alese buchete cu flori (bujori, trandafiri) care nu sunt sensibile sau exista varianta florilor artificiale, frumos realizate, care imita foarte bine florile naturale.

Varianta multiplicarii buchetului

In cazul in care miresele doresc sa pastreze buchetul ca amintire, pentru a organiza aceasta traditie pot face replici ale buchetului, implinind si dorinta fetelor de a concura pentru buchetul care anunta viitoarea nunta.

Exista si varianta ca buchetul sa fie divizat, astfel mireasa poate ramane cu o parte, iar restul poate fi prins de domnisoare.

Spre exemplu, floristul poate crea un buchet mare format din mai multe buchetele unice, care pot fi aruncate catre multimea formata din femei necasatorite, iar surpriza va fi pe masura.

Exista si varianta in care mireasa sa doreasca sa multumeasca toate invitatele nemaritate… dar fara sa arunce buchetul. Il deschide si ofera fiecareia cate un fir. O varianta simpla ar fi un buchet de trandafiri: fiecare fir simbolizeaza si “prevesteste” dragostea, pentru fiecare din invitatele care il primesc.

Traditia aruncatului buchetului de mireasa 3

Cand si cum se arunca buchetul?

Potrivit traditiei, momentul ideal pentru aruncatul buchetului este dupa ceremonie, dar acest lucru nu se mai indeplineste in zilele noastre, pentru ca dupa ceremonie urmeaza sedinta foto, iar mireasa doreste ca buchetul sa apara in poze.

Sunt nunti in care traditia are loc inainte de primul dans al mirilor, dar si nunti in care miresele arunca buchetul noaptea, aproape de sfarsitul petrecerii, inainte sau dupa taierea tortului.

Daca in restaurantul in care are loc nunta, exista un balcon sau niste scari, mireasa se poate urca acolo si cu spatele la domnisoare poate arunca buchetul.

Altfel, se poate pozitiona la o distanta de 2 metri de invitate si poate incepe competitia pentru prinderea buchetului. Sunt mirese care pentru a introduce mai mult suspans, arunca mai intai cu un alt obiect pentru a le deruta pe invitate si a prelungi momentul.

Sunt situatii in care buchetul nu este prins, cade pe jos, atunci se considera ca printre invitate este o persoana care in curand va deveni mama, dar bineinteles ca mireasa poate arunca din nou buchetul pana va fi prins de cineva.

Acest moment este un episod placut din cadrul nuntii, care este apreciat de toti invitatii si creeaza amintiri frumoase, de aceea tot mai multe mirese adopta acest obicei importat.

Lasă un răspuns