You are currently viewing Cum pastrezi rochia de mireasa dupa nunta?
Spread the love

Nunta s-a terminat si acum trebuie sa te gandesti ce faci cu rochia de mireasa, rochia pe care ai purtat-o in cel mai minunat moment, o data in viata.

In cazul in care nu vrei sa o daruiesti altcuiva sau sa o vinzi si vrei sa o pastrezi ca o amintire pretioasa, atunci afla din acest articol cum poti face acest lucru cat mai bine, astfel incat rochia sa se pastreze intacta de-a lungul timpului.

Curatare adecvata pentru rochia de mireasa

Cu siguranta rochia are nevoie de o curatare potrivita, astfel incat materialul sa nu fie afectat, dar sa iasa impecabila in urma spalarii.

Pentru a fi sigura ca nu gresesti intreaba la magazinul de unde ai cumparat-o cum se poate pastra, cum se poate spala, in functie de tipul de material; verifica si eticheta.

Cum pastrezi rochia de mireasa dupa nunta 3

Poti sa o speli acasa sau poti apela la o firma profesionala

In cazul in care alegi sa o speli acasa, fii atenta la tipul de material, la accesoriile incorporate, la broderii. Testeaza mai intai pe o portiune de material, din interiorul rochiei. Daca este in regula, o poti spala fie manual, fie la masina de spalat, folosind un program pentru materiale delicate si un detergent neutru.

Dupa spalare, se recomanda sa nu o agati, ci sa o usuci intr-un loc unde o poti intinde foarte bine. In ceea ce priveste calcatul, intereseaza-te mai intai daca acest lucru este posibil si incearca varianta cu aburi.

Daca nu ai curaj si nu vrei sa risti, atunci apeleaza la o spalatorie specializata pe rochii de mireasa; poti cauta o spalatorie ecologica, unde se folosesc detergenti eco care nu vor distruge materialul rochiei.

Ideal este sa nu intarziati, sa o duceti la curatat cat mai repede dupa nunta, altfel petele vor deveni rezistente in timp si va fi mult mai dificil de indepartat.

Cum si unde o pastrezi?

dress bride hanging room

Dupa ce ai curatat rochia de mireasa o poti depozita intr-o cutie rezistenta din carton gros, dar trebuie sa fii atenta la modul in care o impachetezi. Nu trebuie sa o tii pe umeras, pentru ca in timp se va deforma!

Inainte de a o impacheta, umple bustul rochiei cu hartie absorbanta, apoi aseaza manecile deasupra rochiei. Inainte de a le impaturi pe fusta, iar in final impatureste partea de jos a rochiei/fusta deasupra body-ului rochiei.

Apoi trebuie sa o impachetezi in hartie alba si sa o asezi in cutie, iar intre hartii poti adauga naftalina, avand grija sa nu atinga rochia. La final, acopera cutia intr-o husa de bumbac, care sa tine deoparte umezeala si sa pastreze rochia intacta.

Cutia trebuie depozitata intr-un loc curat, uscat si intunecat. Pentru a prezerva rochia eficient, scoate-o din cutie in fiecare an, pentru a o aerisi si a preveni formarea cutelor permanente, iar o data la zece ani o poti duce la curatatorie, pentru a preveni formarea mucegaiului.

Ambalarea in vid

O alta optiune este ambalarea in vid, un procedeu prin care rochia de mireasa este prezervata in mod corect. Puteti apela pentru aceste servicii la firme specializate sau chiar acasa, daca aveti aparatura necesara.

In timpul vidarii, rochia este impachetata intr-o husa speciala, in care este introdus un gaz care previne aparitia insectelor. Aceasta tehnica are avantaje si dezavantaje, caci depozitarea ocupa putin spatiu, dar rochia face cute.

Incearca aceste sfaturi pentru a pastra rochia de mireasa de-a lungul anilor si a te bucura de ea, oricand doresti sa-ti amintesti momente de la nunta ta!

Lasă un răspuns