Generația baby boomers, singura care înregistrează o creștere de 50% a divorțurilor.
Într-o analiză realizată de 23h Events reiese că numărul de divorțuri în România a scăzut față de acum 10 și 20 de ani pentru căsătoriile cu vechime de până la 19 ani. Dar lucrurile stau cu totul diferit când vine vorba de căsătoriile cu o vechime de peste 20 de ani.
Adică persoanele care s-au căsătorit între anii 1960 și 1998, acum intentează divorț. Problema este ca cei din generația baby boomers sunt sigurii care au o rată crescătoare a numărului de divorțuri cu 50% mai multe divorțuri față de câte erau înregistrate în anii 1998.
Ce se întâmplă? Să fie oare “fructul interzis”? După perioada comunistă în care nimeni nu îndrăznea să spună nimic iar acum au descoperit că exista viață și după căsătorie?
Ar trebui casatoriile sa aibe o perioada de valabilitate?
Salim Ismail a spus luna trecuta într-un interviu acordat Andreei Esca la Upgrade100 că nunțile ar trebui să aibe o perioadă de valabilitate iar la expirarea perioadei respective cuplurile dacă vor să rămână căsătoriți trebuie să se recăsătorească. Ideea provine de la creșterea speranței de viață, oamenii trăiesc mai mult decât oricând din istoria omenirii și nu sunt pregătiți pentru un angajament pe o durată de zeci de decenii.
Numarul divorțurilor pentru căsătoriile cu o vechime de până la 10 ani au scăzut față de acum 10 ani cu 28% iar față de acum 20 de ani cu 47%. Asta înseamnă că tineri reușesc să-și găsească partenerul cu care să-și împartă viața. Iar acest lucru se poate datora și faptului că se căsătoresc mai târziu față de cum procedau părinții și bunicii în tinerețe.
Tendința începe să se vadă încă de la căsătoriile cu vechime cuprinsă între 10 și 19 ani unde scăderea numărului de divorțuri scade drastic până la o medie de 7% comparativ cu anii 1998.
Situația îngrijorătoare sau liniștitoare în funcție de ce parte a baricadei te afli se observă la căsătoriile cu o vechime de peste 20 de ani. Tendința se vede înca din anul 2008 când s-a înregistrat o creștere a numărului divorțurilor de 15 procente iar comparativ cu acum 20 de ani o creștere de 49%.
Statistici preluate de la institutul national de statistica
Trist, dar adevarat. Nu prea mai apreciaza oamenii valorile unei familii si se lasa purtati de tendinte, ocazii, etc
Cam asa este acum..unii mai bine divorteaza decat sa faca ceva sa remedieze lucrurile!
Asa este!
Din păcate, asa este. Deși se spune că părinții noștrii știau cum să repare un lucru, nu să l arunce pur și simplu
Din păcate asta este adevarul!
Cu mare părere de rău, asa este, cunosc cazuri!