12 2

O mireasă este incompletă fără clasicul buchet al miresei. Dar oare de ce este atat de important? Buchetul miresei semnifică fertilitate, speranţă, iar florile au căpătat în zilele noastre semnificaţii aparte, de la dragoste, puritate, sinceritate, până la drăgălăşenie, voioşie.

Se poate spune că fiecare buchet este unic şi defineşte oarecum caracterul miresei. Pe lângă toate aranjamentele şi pregătirile ce se fac pentru nuntă, alegerea buchetului perfect este destul de dificilă.

Ce flori pot alcătui buchetul perfect? 

Trandafirul

rămâne preferatul doamnelor, mai ales trandafirii albi, crem sau roz-pal. Aceste culori semnifică delicateţe, sinceritate, puritate. Trandafirul este şi o floare ce defineşte iubirea, frumuseţea, rafinamentul. Ei pot fi asociaţi cu alte flori, însă un buchet clasic de trandafiri oferă un aer nobil, princiar.

Nici crinii nu sunt uitaţi.

Puritatea şi parfumul lor îmbie o poveste cu prinţi si prinţese, exact ca în ziua nunţii, când mireasa devine prinţesa. Crinul semnifică puritatea, renaşterea. Ce poate fi mai pur decât un crin racorit de roua dimineţii. Aceasta floare apare chiar şi în pilde cu caracter religios, având acceaşi semnificaţie.

Freziile sunt alte flori care pot alcătui buchetul unei mirese.

Florile lor micuţe, dar deosebit de parfumate oferă un aer aparte, rafinat şi puţin jucăuş, inocent ca un copil. Un buchet din frezii dezvăluie prietenia şi iubirea dintre cei doi miri, baza la ceea ce va fi o casnicie fericită.

În utima perioadă, calele au devenit extrem de populare în rândul buchetelor de mireasă.

Chiar dacă în trecut erau asociate cu evenimente nu tocmai fericite, acestea au devenit o modă în rândul nunţilor. Cala semnifică putere, frumuseţe, iar rafinamentul este garantat prin purtarea acestui buchet.

Buchetul de mireasa din Lacramioare (margarita)

Unele superstiţii spun că nu este indicat să ai buchetul de mireasă făcut din lăcrămioare (mărgaritar) pentru ca aduce lacrimi şi suferinţă în casnicie. La fel şi lavanda, care semnifică neîncredere, infidelitate ar trebui evitată din aranjament. Însă fiecare mireasă este liberă să aleagă ce flori o reprezintă cel mai bine.

După ce florile buchetului au fost alese, urmează petrecerea. Într-un anumit moment al acesteia, are loc aruncarea buchetului de către mireasă.

Toate fetele necăsătorite se aşază în spatele miresei şi aşteaptă nerăbdătoare prinderea buchetului. Se spune că fata care va prinde buchetul va fi următoarea la rând pentru căsătorie… şi va fi foarte fericită.

Însă mireasa poate alege să păstreze buchetul pentru ea dacă doreşte acest lucru sau să îl ofere unei persoane speciale fără să îl arunce.

Buchetul miresei este, aşadar, o tradiţie ce se păstrează cu sfinţenie de mulţi ani în cam toată ţara, iar superstiţiile legate de acesta încă dăinuie. Indiferent cât de mică sau mare este petrecerea de nuntă, nu există mireasă care să nu aibă nelipsitul buchet al miresei.

This Post Has 7 Comments

  1. AL SAMMAN MARIA

    superb culori calde și frumoase

  2. Diana Elena

    Un super articol, abia aștept să fiu și eu miresica.

  3. Cătălina Oprea

    Superb. Multumesc❤️

  4. Elena Larisa Voicescu

    Și eu voi avea nevoie de un buchet, așa că acest articol a venit exact la timp. Informații foarte utile.

  5. Elena Larisa Voicescu

    Un articol de mare folos. Mulțumim frumos 😍

  6. Andradda Nikky

    Un articol de folos! Stiind ca o sa am si eu nevoie de un buchet! 😍

  7. Natu Ana

    Un super articol!!👍🏻

Lasă un răspuns