5 greseli pe care le poti evita in planificarea nuntii scaled

Inainte de toate este important sa stii ca inevitabil unele lucruri nu vor iesi exact asa cum ne dorim.

Planificarea unei nunti presupune sa petrecem foarte mult timp cautand furnizorii, tema nunti, aranjamente si multe altele, iar pentru ca majoritatea dintre noi fac asta pentru prima data poate fi coplesitor. Dar nu te teme cu putina organizare si planificare toate se vor aseza pe fagasul lor.

Incepem sa contractam furnizori inainte de a avea lista de invitati

Atunci cand incepi sa-ti planifici nunta majoritatea dintre noi sunt entuziasmati sa caute formatia, rochia de mireasa sau restaurantul. Dar ajungi dupa cateva luni sa constati ca ai inchiriat un restaurant cu 250 de locuri, iar tu ai doar 100 de invitati sau multe alte situatii de la care nu mai poti da inapoi. De aceea primul lucru pe care trebuie sa-l faci este lista de invitati. Chiar daca o parte dintre ei iti vor confirma prezenta cu o luna inainte, este important sa-i treci pe o lista ca sa-ti faci o idee de ce tip de nunta vei avea.

Ne gandim ca pana anul viitor mai este foarte mult timp

blog 23h Events


Ideal ar fi ca sa ne planificam nunta cu 1 an in avans. Daca ne intindem pe o perioada mai mare de timp vom ajunge sa ne saturam sa tot cautam diverse, iar daca lasam totul pe ultima suta de metri vom ajunge sa fim epuizati. Gandestete per ansamblu de ce ai nevoie si imparte / planifica ce vei face in fiecare luna. Astfel, va fi si mai usor din punct de vedere financiar si-ti va creste si entuziasmul stiind ca “luna asta imi aleg aranjamentele florale”. 🙂

Imi iau rochia / costumul asta si slabesc pana la nunta

Probabil ca toti avem o cunostinta care a procedat asa, numai ca ar trebui sa avem mare grija. Sa mananci sanatos si sa faci exercitii fizice sunt binevenite oricand, dar daca te angrenezi la dieta minune poate avea consecinte negative asupra sanatatii tale.

Stabileste-ti obiective realiste si alege ceea ce-ti vine bine acum. Daca planurile nu ies exact asa cum ai planificat s-ar putea ca sa nu sa se mai aseze cum trebuie daca-i faci modificari prea mari.

Incep sa cumpar tot ce-mi place si nu ma gandesc la pret

Urmatorul pas dupa realizarea listei de invitati trebuie sa intocmim un buget. Mai intai ne gandim la lucrurile care trebuiesc achitate pana-n ziua nuntii si apoi la cele de dupa nunta. Nici nu-ti dai seama ca chiar si lucrurile mici se aduna, iar in final sa te ajunga un capital. Cu un calcul bine facut plus ceva pus deoparte pentru cheltuieli neasteptate n-ar trebui sa te trezesti cu suprize neplacute.

Lasa ca hotaram asta atunci

In saptamana nuntii vei avea foarte multe lucruri de rezolvat. Pune totul bine la punct atunci cand trebuie si nu vei avea probleme. Gandeste-te la aranjamentele florale si cum vor fi asezate inca de cand le contractezi. Stabileste cu restaurantul la ce ore vrei sa se serveasca meniurile, asezarea oaspetilor la mese. Roaga domnisoarele de onoare sa te ajute!

Concluzie:

Vor fi multe lucruri care poate ca nu vor iesi asa cum le-ai planificat ( florile care poate nu contin culoarea favorita pe cat ti-ai dori, tortul caruia ii lipsesc figurinele sau invitatii care n-au mai venit desi au dat toate asigurarile ca vor fi primii).

In ziua nuntii trebuie sa nu te mai stresezi cu ele pentru ca oricum nu mai ai ce face. Decat sa fii suparat(a) pentru x sau y, mai bine te bucuri de ziua cea mare.

Zambiti! toti invitatii din sala au venit pentru voi, faceti acel moment memorabil.

Lasă un răspuns