You are currently viewing 5 idei de cadouri pe care sa le oferi in luna iubirii

Luna februarie este cunoscută ca luna iubirii, iar îndrăgostiții au ocazia de a-și exprima dragostea și admirația față de persoana dragă.

SUMAR

 • Valentine’s Day – O sărbătoare încărcată de legende și mituri
 • Dragobetele – Sărbătoarea românească a iubirii
 • Obiceiuri de Dragobete
 • Idei de cadouri pe care le poți oferi în luna iubirii
 • Aranjamente deosebite din flori de săpun
 • Set căni pentru îndrăgostiți
 • Cutie de bijuterii
 • Lumânări parfumate
 • Cadouri dulci – Ciocolată
 • Concluzii

Valentine’s Day, cunoscută ca Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită pe data de 14 februarie și este ziua în care cuplurile își declară afecțiunea și recunoștința și își dăruiesc cadouri deosebite.

Sărbătoarea occidentală a dragostei este tot mai apreciată de români, aceștia profitând de această zi pentru a-și declara dragostea și gândurile profunde persoanei iubite.

Echivalentul acestei zile deosebite, conform tradiției românești este Dragobetele. Aceasta este sărbătorită de români pe 24 februarie. Aceste zile poartă în spate adevărate povești, existând numeroase tradiții și legende fascinante.

Descoperă în rândurile următoare mai multe informații despre aceste sărbători deosebite și câteva idei de cadouri cu care poți impresiona persoana iubită în luna iubirii.

Valentine’s Day – O sărbătoare încărcată de legende și mituri

Denumirea de Valentine’s Day își are originea de la Sfântul Valentin, acesta fiind considerat ocrotitorul iubirii, al tinerilor și al căsătoriei. Acesta a fost un preot catolic din Roma, ce a slujit în secolul al III-lea.

În aceea perioadă, împăratul a interzis căsătoria pe motivul că bărbații trebuiau să fie devotați Romei, aceștia fiind recrutați ca soldați. Cu alte cuvinte, el era împotriva relațiilor amoroase și a căsătoriei. Împăratul considera că prin iubire sau căsătorie, soldații își uită scopul și ei nu vor acorda o atenție deplină bătăliilor. Ținând cont de acest aspect împăratul a anunțat că niciun soldat al regatului său nu se va căsători și oricine nu îl va asculta va fi aspru pedepsit.

Preotul Valentin nu a fost de acord cu această decizie și a început să se ascundă de rege, oficializând relațiile soldaților săi. Acesta susținea uniunea și dragostea, astfel că acesta a început să ajute cuplurile în secret realizând ceremonii creștine. Atunci când împăratul a descoperit acest lucru, l-a condamnat la moarte pe preotul Valentin, acesta fiind închis și torturat pentru faptele sale.

Potrivit legendei, pe când aștepta data morții sale, mai precis 14 februarie, acesta se îndrăgostise de fiica paznicului închisorii.

Înainte de moarte, el i-a scris o scrisoare semnată De la al tău Valentine. Aceste cuvinte sunt amintite și în prezent cu toate că adevărul din spatele legendelor legate de Sfântul Valentin este încă necunoscut.

Dragobetele – Sărbătoarea românească a iubirii

Această sărbătoare prezintă o simbolistică deosebită, fiind de-a lungul vremii marcată de foarte multe obiceiuri, superstiții și credințe populare.

Dragobetele este sărbătorit de români pe 24 februarie, însă în unele regiuni ale țării această sărbătoare este celebrată la zile diferite. Aceasta are origini străvechi. Se spune că încă din Evul mediu, această zi era sărbătorită, sub diferite nume ca Bragobete, Rogobete etc.

Cea mai cunoscută legendă populară, îl înfățișează pe Dragobete, fiul babei Dochia, un flăcău chipeș, iubăreț și nestatornic. 

Încă din vremea dacilor, feciorul era vestit pentru oficializarea animalelor, fiind cunoscut și sub alte denumiri ca Năvalnicul sau Logodnicul Păsărilor. Cu trecerea timpului, acest personaj a devenit protectorul îndrăgostiților, fiind considerat în prezent un simbol al iubirii autohtone.

Obiceiuri de Dragobete

În multe zone ale țării, credința populară și unele obiceiuri străvechi sunt păstrate și astăzi. În tradițiile strămoșești, în această zi:

 • Tinerii se aranjau în straie frumoase și mergeau la culesul florilor de primăvară. La întoarcere, fetele plecau primele, iar feciorii trebuiau să le prindă pentru a le oferi o sărutare. Acest obicei este cunoscut sub numele de zburătorit. Dacă fata se lăsa prinsă, atunci avea loc sărutul, acesta fiind privit ca semn al logodnei.
 • Florile culese (viorele, ghiocei etc.) erau așezate de fete la icoane.
 • Tinerele necăsătorite adunau zăpada rămasă (considerată a fi zăpada zânelor) fiind folosită la descântece de iubire și la rutina de înfrumusețare pentru menținerea tinereții.
 • Bătrânii se îngrijeau mai mult de animale, sacrificarea lor fiind complet interzisă.
 • Fetele obișnuiesc să-și pună busuioc sfințit sub pernă pentru a-și visa alesul.
 • Tinerii nu trebuiau să fie triști sau să verse lacrimi deoarece se spunea că vor avea parte doar de dificultăți și supărări pe parcursul anului.

Acestea sunt câteva dintre obiceiurile și superstițiile ce gravitează în jurul sărbătorii de Dragobete.

În prezent, Dragobetele este considerat de români sărbătoarea dragostei și a primăverii, aceasta având o simbolistică deosebită, plină de datini și farmec pur românesc.

Idei de cadouri pe care le poți oferi în luna iubirii

Încă de la începutul socializării umane, acțiunea de a dărui un cadou a reprezentat un mod important de formare și consolidare a legăturilor sociale. Cadourile reprezintă un mod inedit de a-ți declara anumite sentimente și gânduri profunde. Mai ales în contextul în care cuvintele nu sunt suficiente.

Valentine’s Day și Dragobetele sunt ocazii perfecte pentru a-ți impresiona persoana iubită cu o declarație de dragoste memorabilă, însoțită de un cadou cu adevărat special. În luna iubirii, aceste gesturi realizate din suflet reprezintă o reflectare asupra legăturii puternice dintre parteneri și o celebrare a vieții în cuplu.

Să găsești cadoul potrivit pentru persoana dragă poate fi în prezent o adevărată provocare. De aceea, 23h Events vine în sprijinul tău cu idei de cadouri deosebite, inspiraționale, cu care sigur vei surprinde plăcut. Unul dintre trendurile actuale de Ziua Îndrăgostiților sunt cele legate de darurile cu valoare sentimentală.

Printre cele mai inspirate cadouri pe care le poți oferi persoanei iubite menționăm:

1.   Aranjamente deosebite din flori de săpun

 • Aranjament floral trandafiri rosii cu ursulet Copy
  Aranjament floral cu 5 trandafiri rosii de sapun & ursulet – ILIF202032
  Produs cu reducere
  39,00 lei
 • Cutie cu11 flori de sapun
  Aranjament cu 11 flori de sapun, Just for you – ILIF202031
  59,00 lei
 • Aranjament cu 5 trandafiri de sapun si fluturas
  Aranjament cu 5 flori de sapun, rosu & alb – ILIF202026
  39,00 lei
 • 20210411 103123
  Aranjament cu flori de sapun cu stamine albe ARBC001
  Produs cu reducere
  166,00 lei

Florile de săpun reprezintă un cadou unic ce impresionează prin cromatica vibrantă, formele inedite și parfumul delicat și dulce. Detaliile acestor flori de săpun sunt deosebite, fiecare prezentând o unicitate pe fondul texturii, nuanței sau miresmei încântătoare.

Prin intermediul acestui aranjament decorativ vei reuși să îți exprimi cele mai profunde note ale sentimentelor pe care le simți pentru persoana dragă.

2.   Set căni pentru îndrăgostiți

Un cadou interesant este setul de căni special create pentru cupluri. Regăsite în diferite forme, cu elemente decorative, ele ce stârnesc zâmbetul și induc o stare de bine de fiecare dată. Unele seturi de cani conțin și mesaje speciale sau fotografii imprimate, ce reușesc să exprime gândurile profunde și sincere către persoana dragă.

3.   Cutie de bijuterii

Casetele sau cutiile de bijuterii reprezintă un cadou ideal pentru femeia contemporană. Este un accesoriu util pentru orice doamnă sau domnișoară. Ele se găsesc în diferite dimensiuni, forme și finisaje colorate, având atât un rol funcțional, cât și estetic. Alături de această cutie de bijuterii, poți să-i oferi și o ramă foto deosebită, decorată cu inimi și alte simboluri. Există numeroase seturi cadou puse la dispoziție de 23h Events, special create pentru a impresiona persoana dragă.

 • Set cadou primavara romantica
  Set cadou Primavara romantica, cu trandafiri rosii si ursulet – ILIF202021
  138,00 lei
 • Set cadou Te iubesc pana la luna si inapoi
  Set cadou iubita, Te iubesc pana la luna si inapoi! – ILIF202019
  125,00 lei
 • Cadou la multi ani rama foto si cutiuta bijuterii handmade 23h Events
  Set cadou La multi ani!, 2 piese, cu rama foto si cutie de bijuterii – ILIF181
  105,00 lei
 • se cadou martie cutie bijuterii rama foto bomboane si lumanare 1
  Set cadou 4 piese O primavara frumoasa cu rama foto si cutie de bijuterii – ILIF1022
  149,00 lei

4.   Lumânări parfumate

 • Set cadou Te iubesc cu trandafiri rosii si ursulet
  Set cadou Te iubesc!, cu trandafiri rosii si ursulet – ILIF202020
  89,00 lei
 • Cutie Cadou Cana Macarons 1 1
  Cutie Cadou, Cana Fimo Macarons, cutie bomboane si lumanare in borcan, YODB1611
  159,00 lei
 • Cutie Cadou 68 1 1
  Cutie cadou cu farfurie si ceasca, 2 trandafiri criogenati + 1 floare bumbac, cutie 8 bomboane Ferrero Rocher, borcan cu lumanare, YODB017
  172,00 lei
 • Cutie Cadou 61 1
  Cutie cadou cu trandafir criogenat, Cutie 8 bomboane Ferrero Rocher, lumanare in borcan, YODB016
  106,00 lei

Lumânările parfumate sunt în mod clar cadouri elegante, cu care sigur nu vei da greș. Simțul nostru olfactiv este strâns legat de memorie și emoții, iar lumânările parfumate au capacitatea de a ne schimba radical starea de spirit. De la fructat și dulce, la floral sau lemnos, ele se regăsesc într-o varietate de arome interesante.

Optează pentru un aranjament elegant în care să incluzi lumânări parfumate, alături de un mesaj romantic, în spiritul sărbătorii iubirii.

5.   Cadouri dulci – Ciocolată

Cu certitudine, cutiile cu praline de ciocolată sunt oficial cel mai dulce mod de a spune Te iubesc. Ciocolată ocupă o poziție specială în sufletul nostru, fiind privit ca un adevărat rasfăț dulce. Ziua Îndrăgostiților este una dintre ocaziile în care îți poți exprima sentimentele și gândurile tale sincere prin intermediul unei cutii cu bomboane de ciocolată.

Concluzii

Găsirea cadoului perfect de Valentine’s Day sau de Dragobete poate fi o adevărată provocare, însă 23h Events vine în sprijinul tău cu diferite idei de seturi cadou inspiraționale și practice. Impresionează-ți persoana iubită cu un cadou memorabil, însoțit de un mesaj de dragoste în care să-ți exprimi admirația și dragostea ta necondiționată.

Lasă un răspuns