Meniul care va fi pus la dispozitia voastra si a invitatilor in seara cea mai speciala trebuie sa fie ales cu grija! Meniul este un aspect extrem de important pe care trebuie sa-l aveti in vedere pentru o nunta reusita. Toata lumea sa fie multumita de ceea ce este pe farfurie.
Meniul de proba
Este important sa alegeti un meniu de calitate, cu mancare gustoasa, deosebita, care sa-i faca pe invitati sa se simta speciali, iar modul de servire trebuie sa fie ireprosabil. Fiecare persoana in parte trebuie sa se simta tratata regeste!
De regula, managerul restaurantului o sa va prezinte ofertele de meniu. Voi trebuie sa alegeti intre anumite preparate, sa va ganditi eventual si la gusturile apropiatilor.
Multe restaurante propun clientilor sai sa vina la o proba de meniu, astfel ca va va fi mult mai usor sa alegeti ceea ce va incanta papilele gustative, ochii, dar si simtul olfactiv.
Proba o puteti efectua chiar cu trei luni inainte de eveniment, pentru a va asigura din timp ca totul este in regula. Puteti afla de la invitati daca au anumite restrictii sau alergii la anumite feluri de mancare sau ingrediente.
Puteti merge la acest test al meniului de nunta insotiti de prieteni apropiati, de frati sau de parinti. Acest lucru sigur ii va bucura, pentru ca se vor simti implicati in procesul de organizare al evenimentului.
In momentul in care mergeti pentru proba, atat voi, cat si cei care va insotesc trebuie sa va ghidati dupa anumite criterii: calitatea ingredientelor, gustul, aroma, modul de prezentare din farfurie si cantitatea. Trebuie sa aveti macar o idee vaga despre cum ati vrea sa arate meniul.
Numarul de ospatari sa fie corelat cu numarul de invitati
In acelasi timp, este foarte important sa va asigurati ca ceea ce mancati la test, va fi si la nunta voastra, exact sub aceeasi forma, in aceeasi cantitate si de calitatea de care sunteti convinsi in momentul respectiv.
In plus, trebuie sa stabiliti cu managerul resturantului, numarul de ospatari necesar pentru eveniment. Astfel puteti fi siguri ca sunt suficienti pentru toti invitatii si nimeni nu va astepta prea mult dupa mancare sau bautura.
Tot la aceasta intalnire puteti face degustarea tortului si puteti discuta despre dulciuri. Daca furnizorul va ofera si optiunea de candy-bar, puteti stabili si asta. Vorbiti despre bauturile care vor fi servite, daca exista un meniu limitat de bauturi sau daca aveti open-bar.
Meniuri speciale? Fara sare sau alergeni, facem lista cu persoanele respective?
Un numar cat mai mare de furnizori se gandesc la cerintele multiple ale clientilor si pun la dispozitia lor meniuri speciale in oferta. De la meniuri pentru copii, pentru vegetarieni, mancare fara sare sau mai putin sarata. De asemenea, nici persoanele cu alergii sau cu intolerante alimentare nu sunt uitate.
Fructele nu trebuie sa lipseasca de pe mese! Ele fiind ideale pentru pauza dintre mese si pot fi servite si de copii.
Meniurile de nunta propuse de restaurant sunt variate. Pornind de la cele cu mancare traditionala (aperitive obisnuite, sarmale cu mamaliga, peste, friptura etc), pana la feluri de mancare exotice (salata cu fructe de mare, branzeturi cu ananas, calamari, coaste de miel etc). In toate cazurile, prezentarea pe farfurie joaca un rol de mare importanta, caci este adevarata zicala aceea: “mananci cu ochii!”.
Meniul poate fi ales si tinand cont de sezon! Daca este vara, spre exemplu, bauturile care vor prima sunt berea rece, apa minerala, sucurile si limonada. In schimb, daca este iarna, este putin probabil sa se ceara bere, dar vor fi la cautare tariile si vinul.
Dupa aceasta proba, daca ati luat deciziile in privinta mancarii, dar si a celorlalte detalii, puteti semna contractul, unde se precizeaza toate drepturile si obligatiile. Puteti stabili numarul de rate in care puteti plati banii si modalitatea de plata. De asemenea, puteti intreba cand trebuie sa dati numarul exact de invitati etc.
Cu un meniu excelent veti fi increzatori ca toata lumea va fi multumita in privinta mancarii! Voi veti fi relaxati si va veti putea bucura de servirea profesionista a ospatarilor si de mancarea savuroasa.