You are currently viewing Sala de nunta – Cum ar trebui sa arate?

Sala de nunta – Cum ar trebui sa arate?

Va veti casatori si trebuie sa alegeti sala de nunta, care va fi scena unde vor avea loc cele mai semnificative episoade din filmul vostru romantic.

Sala de nunta, restaurantul trebuie sa corespunda cu stilul vostru, cu imaginea pe care v-ati format-o despre cum ati vrea sa arate petrecerea, astfel ca veti viziona mai multe locuri, inainte de a lua o decizie finala.

Restaurantul trebuie sa aiba o sala de evenimente care sa aiba capacitatea necesara pentru a gazdui numarul de invitati estimati de pe lista voastra si sa existe un ring de dans spatios, ca sa se poata dansa in voie, ca toata lumea sa se distreze.

Este important ca sala sa nu fie nici foarte mare, iar invitatii sa fie putini, pentru ca aceasta va parea goala, dar nici prea mica pentru invitati, riscand sa stea inghesuiti.

Sunt importante designul salii de nunta, atentia pe care decoratorii o ofera pentru a crea cadrul perfect pentru desfasurarea petrecerii nuntii voastre, dar si decorul propriu-zis, initial al salii: puteti opta pentru sali extravagante, luxoase, elegante, daca si tema nuntii voastre presupune un astfel de stil, pentru un loc cu detalii avangardiste, pereti de sticla, cupole cu candelabre impunatoare sau un restaurant care are terasa, o gradina care sa-i bucure pe invitati cu multa verdeata, flori; in plus, pozele facute in natura vor fi superbe.

Sunt saloane rafinate in stil baroc, cu tablouri si picturi minunate sau saloane inedite, cu oglinzi, care vor reflecta nunta voastra in multiple ipostaze, fie puteti selecta un restaurant traditional, pentru o nunta in acest gen, cu o tema rustica, unde se pune accentual pe natural.

Sunt relevante mobilierul, finisajele interioare, sistemul de lumini si de sunet, toate aceste aspecte trebuie sa formeaze un tot unitar si o impresie artistica aparte.

Restaurantul pentru nunta trebuie sa ofere un spatiu separat cu mese si scaune, afara sau in interior, unde invitatii pot iesi sa vorbeasca, sa fumeze sau sa ia o gura de aer revigorant.

Aditional, trebuie sa ofere un spatiu cu o canapea, eventual, unde copiii ar putea dormi sau pentru schimbarea hainelor.

In functie de tematica nuntii, aranjamentul meselor este diferit, dar de regula se folosesc fete de masa, naproane si servetele asortate, iar aspectul lor final este valorificat de lumina, de mobilier, de forma salii, etc.

Mesele trebuie aranjate astfel incat sa fie suficient spatiu intre ele, pentru ca atunci cand invitatii se ridica sa nu se impiedice de scaunul de la masa vecina sau ospatarii sa aiba loc destul pentru a trece rapid printre mese.

In plus, este ideal ca pe cat posibil toata lumea sa aiba vedere la ringul de dans, scena ar trebui sa fie amplasata central, pentru ca atentia tuturor va fi indreptata in special acolo.

Mesele pot fi rotunde sau patrate, scaunele tapitate, imbracate cu huse, colorate, speciale pentru eveniment sau simple, vopsite in alb sau alta culoare, dand un farmec aparte intregului décor; in plus, scaunele trebuie sa fie ergonomice, de calitate si sa ofere confort invitatilor, caci cand nu vor dansa, vor sta destul de mult timp si asezati.

Lumina din salonul de petrecere trebuie sa fie adecvata unui astfel de eveniment si in concordanta cu stilul nuntii, poate fi placuta, calda, neobositoare pentru ochi, zone ale salonului pot beneficia de lumina la o intensitate mai scazuta, iar in zona scenei, pot fi folosite jocuri de lumini in functie de moment, globuri Disco, etc, iar in momentul in care se servesc felurile de mancare lumina poate fi accentuata.

Un alt atu al restaurantelor care gazduiesc astfel de evenimente este ca aerisirea salii sa fie eficienta, iar mirosul din bucatarie sa nu ajunga in salon, astfel ca invitati sa nu ramana cu miros de mancare in haine.

In plus, existenta unei garderobe este binevenita, astfel invitatii nu vor fi nevoiti sa-si lase hainele pe scaune.

Tot ce va doresc este sa gasiti sala de nunta perfecta, la care ati visat, in care sa traiti cele mai frumoase clipe din viata voastra, sa va simtiti minunat si de care sa fiti fascinati atat voi, cat si invitatii vostri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?