You are currently viewing Sala de nunta – Cum ar trebui sa arate?
Spread the love

Va casatoriti si trebuie sa alegeti sala de nunta, scena unde vor avea loc cele mai semnificative episoade din filmul vostru romantic.

Sala de nunta, restaurantul trebuie sa corespunda cu stilul vostru, cu imaginea pe care v-ati format-o despre petrecerea nuntii voastre, astfel ca veti viziona mai multe locuri inainte de a lua o decizie finala.

Restaurantul trebuie sa aiba o sala de evenimente spatioasa, cu o capacitatea suficienta pentru a gazdui numarul de invitati estimati. De asemenea, trebuie sa existe un ring de dans spatios, unde toti pot dansa si se pot distra in voie.

Este important ca sala sa nu fie nici foarte mare, iar invitatii sa fie putini pentru ca aceasta va parea goala. Daca sala este prea mica pentru invitati, risti sa stea inghesuiti.

Decorul si ambianta

sala de nunta

Sunt importante designul salii de nunta – atentia pe care decoratorii o ofera pentru a crea cadrul perfect. In aceeasi masura, decorul propriu-zis (initial al salii) este important. Puteti opta pentru sali extravagante, luxoase, elegante, daca si tema nuntii voastre presupune un astfel de stil. Puteti opta pentru un loc cu detalii avangardiste, pereti de sticla, cupole cu candelabre impunatoare. Ori pentru un restaurant care are terasa, o gradina care sa-i bucure pe invitati cu multa verdeata. Pozele facute in natura vor fi superbe.

Sunt saloane rafinate in stil baroc, cu tablouri si picturi minunate sau saloane inedite, cu oglinzi. De altfel, puteti alege un restaurant traditional, cu o tematica rustica, unde se pune accentul pe natural.

Sunt relevante mobilierul, finisajele interioare, sistemul de lumini si de sunet. Toate aceste aspecte trebuie sa formeaze un tot unitar si o impresie artistica aparte.

Restaurantul pentru nunta trebuie sa ofere un spatiu separat cu mese si scaune, afara sau in interior, unde invitatii pot iesi sa vorbeasca, sa fumeze si sa ia o gura de aer proaspat.

Aditional, trebuie sa ofere un spatiu cu o canapea, eventual, unde copiii ar putea dormi sau pentru schimbarea hainelor.

In functie de tematica nuntii, aranjamentul meselor este diferit, dar de regula se folosesc fete de masa, naproane si servetele asortate. Aspectul lor final este valorificat de lumina, de mobilier, de forma salii etc.

Mesele trebuie aranjate astfel incat sa fie suficient spatiu intre ele. Atunci cand invitatii se ridica sa nu se impiedice de scaunul de la masa vecina sau de perete. Important este si ca ospatarii sa aiba loc destul pentru a trece rapid printre mese.

Mesele pot fi rotunde sau patrate, scaunele tapitate, imbracate cu huse, colorate, speciale pentru eveniment. Pot fi simple, vopsite in alb sau alta culoare, dand un farmec aparte intregului décor. In plus, scaunele trebuie sa fie ergonomice, de calitate – sa ofere confort invitatilor – cand nu vor dansa, vor sta destul de mult timp asezati.

Lumini si dans

Este ideal ca pe cat posibil toata lumea sa aiba vedere la ringul de dans. Pentru asta este nevoie ca scena sa fie amplasata central, pentru ca atentia tuturor va fi indreptata in special acolo.

Lumina din salonul de petrecere trebuie sa fie adecvata unui astfel de eveniment si in concordanta cu stilul nuntii. Lumina poate fi placuta, calda, neobositoare pentru ochi. Unele zone ale salonului pot beneficia de lumina la o intensitate mai scazuta, iar scena poate fi iluminata prin jocuri de lumini in functie de moment. Cand se servesc felurile de mancare, lumina poate fi accentuata.

Un alt atu al restaurantelor care gazduiesc astfel de evenimente este ca aerisirea salii sa fie eficienta. Mirosul din bucatarie sa nu ajunga in salon, astfel ca invitati sa nu ramana cu miros de mancare in haine.

In plus, existenta unei garderobe este binevenita, astfel invitatii nu vor fi nevoiti sa-si lase hainele pe scaune.

Tot ce va dorim este sa gasiti sala de nunta perfecta, la care ati visat! Cea in care sa traiti cele mai frumoase clipe din viata voastra, sa va simtiti minunat si de care sa fiti fascinati atat voi, cat si invitatii vostri.

Lasă un răspuns