You are currently viewing Buchet de mireasa – ghid de alegere
  • Post published:29/07/2022
  • Post category:Blog
  • Post comments:0 Comments
Spread the love

În prezent, alegerea unui buchet de mireasa presupune un adevărat proces de documentare și selectare a elementelor potrivite. În ziua nunții, orice mireasă își dorește să strălucească și să atragă toate privirile asupra sa, fapt pentru care fiecare detaliu necesită atenția corespunzătoare.

Buchetul de mireasa nu este doar un simplu accesoriu, ci un simbol reprezentativ al personalității celei care îl deține și al iubirii dintre cei doi. Din acest motiv, în momentul alegerii buchetului, este prioritar să ai în vedere câteva aspecte esențiale. Pentru a lua decizia potrivită, ți-am pregătit un ghid cu informații utile, menite să-ți fie de folos în momentul alegerii lui.

SUMAR

Ce aspecte ai în vedere în momentul alegerii buchetului de mireasă?

Rochia de mireasă

Perioada anului

Locația

Personalitatea

Care sunt cele mai recomandate flori pentru buchetul de mireasa în 2022?

Concluzii

Ce aspecte ai în vedere în momentul alegerii buchetului de mireasă?

Buchet mireasa blog 23h Events 1

Dacă îți dorești un buchet de mireasa care să te reprezinte și să îți sublinieze farmecul personal, este indicat să ții cont de următoarele aspecte cheie:

Rochia de mireasă

Este important ca rochia de mireasă și buchetul să se completeze armonios. Indiferent dacă alegi întâi buchetul sau rochia, ai în vedere ca cele două elemente  să se potrivească și să creeze o imagine sublimă.

Culoarea, forma sau modelul rochiei sunt detalii esențiale de care trebuie să ții cont în momentul alegerii buchetului de mireasă. Spre exemplu, pentru un efect spectaculos alege să reproduci diferite detalii de pe rochie sau să creezi un joc deosebit al culorilor.

Perioada anului

Anotimpul în care are loc nunta joacă și el un rol important în identificarea buchetului de mireasă potrivit. În majoritatea cazurilor, este indicat să alegi flori din sezonul respectiv, deși dacă ai o floare preferată din alt anotimp, cu siguranță o poți găsi și pe aceasta. De asemenea, să nu uităm de decorul floral ales pentru ziua nunții. În cele mai multe situații, compoziția buchetului de mireasă și al decorului este similar. Decorul floral întotdeauna reușește să transpună bucuria și iubirea mirilor, conturându-se un cadru de poveste, demn de un eveniment memorabil.

Locația

Buchet mireasa blog 23h Events 2

Locul în care se desfășoară nunta este și el important în momentul alegerii buchetului deoarece toate elementele de decor trebuie să formeze un echilibru vizual plăcut, din toate punctele de vedere. În funcție de locație și de tematica abordată, buchetul de mireasa ar trebui să surprindă anumite detalii particulare, capabile să transmită emoțiile dorite. Spre exemplu, dacă se abordează stilul rustic pentru amenajarea decorului, în mod cert anumite detalii distincte acestui stil se vor reflecta și în acel buchet de mireasa ales. Un buchet din flori uscate cu siguranță va fi un element deosebit, ce se aliniază acestui concept.

Personalitatea

Buchetul de mireasa ales trebuie să te reprezinte și să îți sublinieze identitatea personală. Dacă ești o fire romantică, cu siguranță acest lucru va fi evidențiat printr-un buchet în nuanțe pastelate, cu o estetică elegantă, la limita între clasic și contemporan. Sau dacă ești adepta nonconformismului, cu siguranță vei putea miza pe contrast sau pe un design excentric al buchetului de mireasă.

Care sunt cele mai recomandate flori pentru buchetul de mireasa în 2022?

Buchet mireasa blog 23h Events 2 2

Anul 2022 este dominat de o serie de tendințe privind nunțile. Astfel, pentru tinerele mirese sunt propuse anumite tipuri de flori pe care să le utilizeze în crearea buchetului de mireasă perfect. Dacă urmează să devii mireasă, iată care sunt cele mai reprezentative flori ale acestui an:

  • Freziile – Aceste flori denotă o inocență aparte și sunt recunoscute pentru parfumul lor minunat, fiind utilizate pentru buchete și aranjamente încă din perioada victoriană. Dacă îți place estetica lor și mireasma acestora, aceste flori pot fi o alegere excelentă pentru buchetul de mireasă.
  • Hortensiile – O altă floare care se bucură de popularitate în rândul mireselor este hortensia. Un buchet cu hortensii poate sugera multă eleganță și lux rafinat, acestea având culori diverse și arătând foarte bine, atât simple, cât și în combinații de nuanțe contrastante.
  • Trandafirii – trandafirii sunt flori atemporale în ceea ce privește buchetul miresei, ei fiind aleși datorită frumuseții lor formale și elegante. Un buchet de trandafiri inspiră multă grație și pasiune, în special dacă îi alegi pe cei roșii. Trandafirii albi denotă inocență și puritate și arată extrem de bine asociate cu plante verzi precum eucaliptul.
  • Floarea miresei – După cum sugerează și numele, această floare merită toată atenția ta. Dacă îți place cum arată aceasta și crezi că se potrivește cu restul elementelor din peisaj, atunci este o alegere perfectă. Florii miresei îi sunt asociate trăsături precum delicatețea, dragostea, pacea și puritatea.
  • Bujorii – La mare căutare sunt bujorii, care într-adevăr prezintă o frumusețe aparte. Dacă în trecut, bujorii erau considerate doar flori de grădină și nu li se ofereau prea multă importanță, în prezent reprezintă una dintre cele mai căutate și alese flori pentru buchetele de mireasă și aranjamentele florale pentru nuntă.

Concluzii

Buchet mireasa blog 23h Events 3

Având în vedere aspectele menționate anterior, alege un buchet de mireasa care să te reprezinte din toate punctele de vedere. În acest fel vei străluci și te vei bucura de momente cu adevărat speciale în ziua nunții alături de partenerul tău, dar și de invitați.

De asemenea, dacă ai nevoie de ajutor în organizarea nunții și vrei ca toate lucrurile să fie așa cum ai visat mereu, 23h Events îți pune la dispoziție un portofoliu complet de produse și servicii, la cele mai înalte standarde. Apelând la o echipă profesionistă, vei asigura tot ceea ce este necesar și vei avea certitudinea unui eveniment desăvârșit.

Lasă un răspuns