You are currently viewing Obiceiuri de nunta din intreaga lume
Spread the love

Cu toate c─â dragostea este o limb─â universal─â, iar nunta marcheaz─â o nou─â etap─â din via╚Ťa cuplului (indiferent de locul unde se desf─â╚Öoar─â), paleta de obiceiuri de nunta variaz─â de la o ╚Ťar─â la alta. ├Än orice caz, nun╚Ťile reprezint─â o ocazie cu totul special─â, menit─â s─â celebreze dragostea ╚Öi fericirea cuplului.

SUMAR:

De ce merit─â s─â incluzi obiceiuri de nunta?

Ce obiceiuri de nunta regăsim în întreaga lume?

Suedia

Maroc

Coreea de Sud

Japonia

India

Germania

Fiji

De╚Öi unele obiceiuri de nunta ├«nglobeaz─â mii de ani de istorie ╚Öi au o logic─â, altele sunt mai pu╚Ťin obi╚Önuite. Cert este c─â cele mai multe obiceiuri de nunta au rolul de a aduce noroc ╚Öi prosperitate ├«n via╚Ťa celor doi ├«ndr─âgosti╚Ťi.

De ce merit─â s─â incluzi obiceiuri de nunta?

Fiecare comunitate este caracterizat─â de tradi╚Ťiile ╚Öi obiceiurile unice de nunta, transmise de la o genera╚Ťie la alta, ele fiind realizate din diverse motive. ├Än timp ce unele obiceiuri au rolul de a alunga r─âul ╚Öi de a aduce noroc, altele sunt s─âv├ór╚Öite ├«n cinstea religiei.

Multe dintre obiceiuri permit crearea unor experien╚Ťe memorabile ├«n aceast─â zi special─â, prin prisma faptului c─â prezint─â un simbolism profund. Adaptate ├«n func╚Ťie de zona geografic─â sau chiar familie, obiceiurile de nunta cap─ât─â caracter de ritualuri.

Chiar dac─â aceste obiceiuri nu mai sunt la fel de esen╚Ťiale ca ├«n genera╚Ťiile anterioare, industria nun╚Ťilor ├«ncurajeaz─â cuplurile s─â le integreze pe cele care rezoneaz─â cu ei, ├«ntruc├ót nun╚Ťile sunt ast─âzi privite ca o c─âl─âtorie individual─â a celor 2 parteneri.

Indiferent de ce obiceiuri de nunta vrei s─â incluzi, 23h Events vine ├«n sprijinul t─âu cu  o gam─â variat─â de produse ╚Öi servicii menite s─â ├«╚Ťi garanteze succesul evenimentului. Beneficiind de ├«ndrumare ╚Öi sprijin ├«n diverse aspecte ale organiz─ârii, cu siguran╚Ť─â vei putea planifica nunta ├«ntr-un mod mult mai sigur, eficient ╚Öi f─âr─â stres.

Ce obiceiuri de nunta regăsim în întreaga lume?

Suedia

Blog 23h Events 2

├Än Suedia, miresele nu vor purta voal sau diadem─â, ci vor alege ├«ntotdeauna o coroni╚Ť─â deosebit─â de flori. Reg─âsit─â adesea ├«n multe civiliza╚Ťii, coroana de flori poart─â o semnifica╚Ťie cu adev─ârat puternic─â.

├Än cultura suedez─â, coroni╚Ťele de flori au fost mult timp un simbol al rena╚Öterii ╚Öi fertilit─â╚Ťii. Provenind din perioada antic─â, coroana de flori include ╚Öi o crengu╚Ť─â cu frunze de mirt, care sugereaz─â inocen╚Ťa.

Maroc

Cu toate c─â cei mai mul╚Ťi dintre noi suntem epuiza╚Ťi doar dup─â o singur─â zi de nunt─â, ├«n Maroc, petrecerile de nunt─â dureaz─â ╚Öi o s─âpt─âm├ón─â. Pres─ârate cu ceremonii ├«nainte de nunt─â, ritualuri de preg─âtire ╚Öi o celebrare grandioas─â ├«n ziua nun╚Ťii, nun╚Ťile marocane sunt pline de semnifica╚Ťii.

La ├«nceputul s─âpt─âm├ónii, mireasa obi╚Önuie╚Öte s─â mearg─â la hamam pentru a marca ├«nceputul unui nou capitol din via╚Ťa ei. Al─âturi de prieteni ╚Öi rude, viitoarea mireas─â va petrece timp de calitate ├«ntr-o saun─â tradi╚Ťional─â pentru a marca ritualul de purificare de dinainte de nunt─â.

├Än aceea╚Öi s─âpt─âm├ón─â, mireasa va avea o petrecere cu henna, unde fiecare participant va fi tatuat pe m├óini ╚Öi picioare. Dup─â acest r─âsf─â╚Ť, vor s─ârb─âtori ne├«ntrerupt ├«nainte de ziua nun╚Ťii, pe parcursul zilei nun╚Ťii ╚Öi dup─â aceasta cu mult dans.

Coreea de Sud

image 4

├Än Coreea de Sud, c─âs─âtoria reprezint─â ├«n esen╚Ť─â unirea a dou─â familii, dec├ót unirea a dou─â persoane. Unul dintre obiceiurile de nunt─â specifice ceremoniei de c─âs─âtorie sud-coreean─â const─â ├«n faptul c─â mirele ofer─â soacrei sale o g├ósc─â din lemn. G├ó╚Ötele simbolizeaz─â c├óteva virtu╚Ťi:

  • G├ó╚Ötele s─âlbatice p─âstreaz─â acela╚Öi partener pentru via╚Ť─â. Chiar dac─â unul dintre parteneri moare, cel─âlalt nu ├«╚Öi va c─âuta un nou partener pentru tot restul vie╚Ťii.
  • G├ó╚Ötele s─âlbatice ├«n╚Ťeleg ierarhia ╚Öi ordinea. Chiar ╚Öi atunci c├ónd zboar─â, ele men╚Ťin structura ╚Öi armonia.
  • G├ó╚Ötele s─âlbatice las─â o mo╚Ötenire. Prin urmare, oamenii ar trebui s─â lase o mare mo╚Ötenire pentru descenden╚Ťii lor atunci c├ónd p─âr─âsesc aceast─â lume.

Japonia

Una dintre cele mai vechi obiceiuri de nunta din Japonia dateaz─â din 1600 ╚Öi presupune o ceremonie de b─âut sake de la San San Kudo. ├Än loc s─â schimbe jur─âmintele de nunt─â, mirii ╚Öi p─ârin╚Ťii lor sorbesc sake, de 3 ori fiecare, din 3 c─âni de dimensiuni diferite.

Acest obicei are urm─âtoarele semnifica╚Ťii:

  • Primul set de ├«nghi╚Ťituri simbolizeaz─â pecetluirea leg─âturii dintre familii;
  • Al doilea set ╚Öi al treilea set reprezint─â ura, pasiunea ╚Öi ignoran╚Ťa;
  • Ultimele 3 ├«nghi╚Ťituri presupun eliberarea de defectele anterioare.

Pentru japonezi, 3 este un num─âr norocos, care reflect─â fericirea tripl─â.

India

Blog 23h Events 1

├Än unele zone din India, mireasa particip─â la ritualul gaye holud, care implic─â acoperirea ├«ntregului corp cu turmeric. Desf─â╚Öurat, de obicei, la casa miresei, acest ritual este realizat de femeile c─âs─âtorite din familia sa, care au rolul de a m─âcina turmericul cu ajutorul unui mojar ╚Öi pistil ╚Öi de a-l aplica pe fa╚Ťa ╚Öi corpul miresei.

Turmericul este recunoscut pentru propriet─â╚Ťile antiinflamatorii ╚Öi anti-├«mb─âtr├ónire, motiv pentru care se crede c─â acest ritual ├«i lumineaz─â tenul miresei ╚Öi o protejeaz─â pe mireas─â de cele rele. De asemenea, obiceiul este considerat un simbol al binecuv├ónt─ârii pentru cuplu ╚Öi al unei vie╚Ťi maritale s─ân─âtoase. ├Än plus, are rolul de purifica sufletul ╚Öi corpul ├«nainte de c─âs─âtorie.

Germania

Cunoscut sub numele de Baumstamm S├Ągen, unul dintre cele mai neobi╚Önuite obiceiuri de nunta germana presupune c─â proaspe╚Ťii c─âs─âtori╚Ťi se vor r─âsf─â╚Ťa t─âind un bu╚Ötean ├«n 2 buc─â╚Ťi cu ajutorul drujbei. ├Äntruc├ót sarcina este dificil─â ╚Öi necesit─â efortul a dou─â persoane, Baumstamm S├Ągen semnific─â puterea cuplului de a se confrunta ╚Öi trece cu brio peste provoc─ârile din c─âsnicia lor.

Fiji

În Fiji, mirele și familia lui obișnuiesc să ofere tatălui miresei un dinte de cașalot pentru a-i cere permisiunea. Deși pare a fi mai degrabă un obicei specific zonelor rurale, acest ritual este abordat în toate zonele Fiji.

Dintele, cunoscut sub numele de tabua, sugereaz─â sacralitatea mariajului. Tabua comunic─â ├«n esen╚Ť─â c─â de╚Ťin─âtorul sau cel care ├«l ofer─â apreciaz─â foarte mult caracterul sf├ónt al acordului sau promisiunii de c─âs─âtorie.

Las─â un r─âspuns