Portret robot: Dj la evenimente (nunta sau botez)

Sending
User Review
5 (1 vote)

Dj-ul pentru evenimente speciale, precum nunta sau botezul este o persoana care are cunostinte suplimentare despre cum ar trebui sa ofere muzica invitatilor, fata de un DJ de club, pentru ca acesta din urma organizeaza playlist-ul in functie de tematica clubului sau de tematica serilor, nu pune muzica in functie de dedicatii sau de un moment anume din cadrul petrecerii..

Pentru a face fata cu brio evenimentului, persoana respectiva trebuie sa-si organizeze din timp playlist-ul.

In primul rand, DJ-ul trebuie sa tina cont de sonorizare, care trebuie sa fie foarte buna, avand in vedere faptul ca salile unde se tin evenimentele sunt destul de mari.

In cazul in care nu dispune de o aparatura performanta, poate inchiria ceea ce este necesar pentru un sistem de sonorizare adecvat, astfel incat sa nu apara probleme care ar putea strica petrecerea.

DJ-ul trebuie sa cunoasca foarte bine muzica de petrecere, sa incerce sa imbine genurile muzicale astfel incat sa multumeasca toti invitatii, sa le trezeasca cheful de voie buna, de muzica si sa le mentina interesul toata noaptea, invitandu-i mereu pe ringul de dans.

Inceputul este iarasi important, muzica trebuie sa fie pe placul tuturor, pentru ca altfel invitatii isi fac o impresie proasta si considera ca alegerea DJ-ului a fost una neinspirata.

Exista o multime de cantece pentru nunta sau pentru botez, dar DJ-ul trebuie sa alcatuiasca playlist-ul in functie si de preferintele mirilor, de aceea trebuie sa se intalneasca inainte de eveniment si sa afle care sunt genurile ascultate de miri, ce le place si ce nu, sa stabileasca ordinea melodiilor.

In cadrul evenimentelor de tip nunta sau botez, invitatii pot cere si dedicatii, melodii mai mult sau mai putin potrivite cu tematica petrecerii sau care nu fac parte din genul muzical preferat de miri, astfel ca DJ-ul este cel care trebuie sa-i refuze intr-un mod elegant, daca este cazul, iar daca nu, poate pune melodiile respective, incluzandu-le in playlist.

Tot el trebuie sa prezinte momentele cheie ale evenimentelor, spre exemplu: dansul mirilor, pauzele de la dans, cand se servesc felurile de mancare, furatul miresei, tortul, aparitia ursitoarelor la botez etc. si sa aiba grija ca invitatii sa nu se plictiseasca, cu alte cuvinte trebuie sa stie sa intretina atmosfera, sa puna muzica buna de dansat, dar si sa vorbeasca cu invitatii, mirii, nasii.

DJ-ul poate avea rol de moderator de show, de entertainer, astfel ii poate implica pe invitati in diverse jocuri, concursuri de cel mai bun dansator sau cel mai bun cuplu dansator, jocuri pentru miri (jocul cu pantofi, in care mirele tine pantoful miresei si invers, stand spate in spate pe cate un scaun fiecare, iar DJ-ul le pune diverse intrebari amuzante).

Pentru o atmosfera antrenanta si speciala, DJ-ul va folosi si efecte de lumini si efecte speciale: globuri, lasere, baloane de sapun, fum sau confeti, care ii va bucura pe invitati, pe miri, dar mai ales pe copii.

Insa, ce este esential este ca Dj-ul sa fie pasionat de muzica, sa fie la curent cu toate trendurile muzicale, sa fie o persoana deschisa, carismatica, sociabila, pentru ca la evenimente trebuie sa interactioneze cu publicul.

Articole similare

1 Thought to “Portret robot: Dj la evenimente (nunta sau botez)”

  1. Laur

    din punctul meu de vedere un DJ in colaborare cu un solist vocal este combinatia ideala. Vrei samba? puf Dj-ul iti livreaza piesa, vrei hora? puf solistul iti “livreaza” si cei mai lenesi invitati in ring. Am fost la nunti de acest fel si a fost fantastic!

Leave a Comment

CommentLuv