You are currently viewing Portret robot: Dj la evenimente, nunta sau botez
Spread the love

Evenimentele speciale, precum nunta sau un botez au nevoie sa fie animate de un dj profesionist care are cunostinte suplimentare despre cum ar trebui sa ofere muzica invitatilor, fata de un DJ de club. Pentru ca acesta din urma organizeaza playlist-ul in functie de tematica clubului sau de tematica serilor, nu pune muzica in functie de dedicatii sau de un moment anume din cadrul nuntii sau botezului.

Pentru a face fata cu brio evenimentului, dj trebuie sa-si organizeze din timp playlist-ul.

In primul rand, DJ-ul trebuie sa tina cont de sonorizare, care trebuie sa fie foarte buna, avand in vedere faptul ca salile unde se tin evenimentele sunt destul de mari.

Aparatura este proprietate sau inchiriata?

In cazul in care nu dispune de o aparatura performanta, nici o problema, o poate inchiria. Trebuie doar sa se asifure ca are tot ceea ce este necesar pentru un sistem de sonorizare adecvat. Obiectivul final este sa nu apara probleme care ar putea strica petrecerea.

DJ-ul de nunta sau botez trebuie sa cunoasca foarte bine muzica de petrecere, sa incerce sa imbine genurile muzicale astfel incat sa multumeasca toti invitatii.

Dj-ul are harul sa trezeasca invitatilor cheful de voie buna, de muzica si sa le mentina interesul toata noaptea. Invitandu-i mereu pe ringul de dans si sa aiba capacitatea sa-i “retina pe ringul de dans”.

Inceputul este iarasi important, muzica trebuie sa fie pe placul tuturor, pentru ca altfel invitatii isi fac o impresie proasta si considera ca alegerea DJ-ului a fost una neinspirata.

Alcatuirea playlist-ului

Exista o multime de cantece pentru nunta sau pentru botez, dar DJ-ul trebuie sa alcatuiasca playlist-ul in functie si de preferintele mirilor. De aceea trebuie sa se intalneasca inainte de eveniment si sa afle care sunt genurile ascultate de miri, ce le place si ce nu, sa stabileasca ordinea melodiilor.

In cadrul evenimentelor de tip nunta sau botez, invitatii pot cere si dedicatii. Intre aceste solicitari pot fi si melodii mai mult sau mai putin potrivite cu tematica petrecerii sau care nu fac parte din genul muzical preferat de miri.

Astfel ca DJ-ul este cel care trebuie onoreze solicitarile invitatilor incluzandu-le in playlist. Sau sa-i refuze intr-un mod elegant, daca este cazul.

Prezentarea evenimentelor

Tot el trebuie sa prezinte momentele cheie ale evenimentelor. Spre exemplu:

 • dansul mirilor,
 • pauzele de la dans,
 • cand se servesc felurile de mancare,
 • furatul miresei,
 • tortul,
 • aparitia ursitoarelor la botez etc.

De asemenea trebuie sa aiba grija ca invitatii sa nu se plictiseasca, cu alte cuvinte trebuie sa stie sa intretina atmosfera. Sa puna muzica buna de dansat, dar si sa vorbeasca cu invitatii, mirii, nasii.

DJ-ul poate avea rol de moderator de show, de entertainer, astfel ii poate implica pe invitati in diverse jocuri cum ar fi:

 • concursuri de cel mai bun dansator sau cel mai bun cuplu dansator,
 • jocuri pentru miri (jocul cu pantofi, in care mirele tine pantoful miresei si invers, stand spate in spate pe cate un scaun fiecare, iar DJ-ul le pune diverse intrebari amuzante).

Pentru o atmosfera antrenanta si speciala, DJ-ul va folosi:

 • efecte de lumini si efecte speciale,
 • globuri,
 • lasere,
 • baloane de sapun,
 • fum sau confeti,
 • Toate aceste elemente ii vor bucura pe invitati, pe miri, dar mai ales pe copii.

Insa, ce este esential este ca Dj-ul sa fie pasionat de muzica, sa fie la curent cu toate trendurile muzicale, sa fie o persoana deschisa, carismatica, sociabila, pentru ca la evenimente trebuie sa interactioneze cu publicul.

This Post Has 2 Comments

 1. Cătălina Oprea

  Foarte utile articolele de pe site❤️

 2. Laur

  din punctul meu de vedere un DJ in colaborare cu un solist vocal este combinatia ideala. Vrei samba? puf Dj-ul iti livreaza piesa, vrei hora? puf solistul iti “livreaza” si cei mai lenesi invitati in ring. Am fost la nunti de acest fel si a fost fantastic!

Lasă un răspuns