You are currently viewing Rochie domnisoara de onoare, ce se poarta in anii 2020 – 2021
Spread the love

Aceasta traditie de a avea domnisoare de onoare si o rochie domnisoara onoare la nunta ca sa reprezinte mireasa este de origine anglo-saxona si a fost importata din Statele Unite ale Americii, prin intermediul filmelor de la Hollywood. Acest trend de a avea o rochie domnisoara onoare a inceput sa fie preferat si la nuntile romanesti, iar mireasa isi alege cele mai bune prietene drept domnisoare de onoare.

Acest obicei imprumutat presupune ca mireasa sa aleaga vestimentatia domnisoarelor de onoare care vor fi prezente la nunta.

Se poate proceda in acest fel, cerand si parerea fetelor sau mireasa le poate lasa pe domnisoare sa stabileasca singure ce vor purta, totul fiind determinat de atitudinea miresei si relatia cu prietenele ei.

Rochie lunga domnisoara de onoare

De regula, se cere ca rochia aleasa sa fie lunga, indiferent daca e zi sau noapte, dar sunt si situatii exceptionale in care miresele le cer domnisoarelor sa aleaga rochii scurte.

In plus, rochia trebuie sa se potriveasca cu tema nuntii, stilul formal sau informal, cu locul si anotimpul in care se desfasoara evenimentul.

Alte criterii pentru alegerea rochiilor sunt: confortul pe care il ofera, sa fie uniforme, sa fie potrivite cu varsta fiecarei domnisoare de onoare. Tipul rochiilor pot fi rochii versatile sau rochii de ocazie

Cum se vor imbraca domnisoarele de onoare 2

Rochiile nu trebuie sa rivalizeze cu rochia miresei. Culori potrivite

Rochiile alese trebuie sa fie frumoase, sa se potriveasca personalitatii domnisoarelor de onoare, dar nu trebuie sa eclipseze mireasa si tinuta ei, astfel ca trebuie evitat: decolteuri, taieturi provocatoare, etc.

In plus, se recomanda ca rochiile sa nu fie de culoare alba, ivoire, nuante destinate rochiei de mireasa, cu toate ca potrivit traditiei anglo-saxone, aceste rochii ar trebuie sa fie albe, ca a miresei.

Nu se preteaza culorile sobre, precum negrul sau culori cu imprimeuri, in schimb se merge pe varianta de rochii in culori simple, in aceeasi nuanta. Spre exemplu, pentru zi sunt potrivite culorile pastelate, roz pal, galben pastel, mov, verde; iar pentru seara se poarta culori intense precum rosu, albastru, coral, etc.

Culoarea rochiilor poate fi asortata cu o culoare din buchetele de flori, din aranjamentele florale specifice decorului de nunta, cu o nuanta a bijuteriilor purtate, etc.

Cum se vor imbraca domnisoarele de onoare 3

Materialul rochiilor si croiala

Materialul rochiilor trebuie sa fie acelasi si sa aiba aceeasi textura, mata sau lucioasa.

De regula se folosesc materiale usoare, delicate: sifon, tulle, organdi, organza, bineinteles fiind adaptate in functie de sezon.

Este esential ca rochia sa fie potrivita pentru fizicul fiecarei domnisoare, astfel daca toate vor fi acelasi model, culoare, material, este recomandat ca taietura, croiala, decolteul sa fie diferite, in functie de greutatea si inaltimea fiecarei persoane.

Este ideal ca mireasa sa sugereze un anumit model, culoare, dar rochiile domnisoarelor sa reflecte stilul fiecarei persoane in parte si sa fie purtate cu placere.

Cum se vor imbraca domnisoarele de onoare 4

This Post Has One Comment

  1. Adina

    Rochiile sunt absolut minunate 🙂

Lasă un răspuns