Traditii de nunta din toata lumea 23h Events 1

Fiecare nunta este unica prin traditiile pe care le respecta si asa cum spune zicala, “Cate bordeie, atatea obiceie!”, in fiecare colt al lumii vom intalni diverse obiceiuri, superstitii care fac parte din trecutul civilizatiilor si, care inca se pastreaza vii in cultura si mentalitatea oamenilor.

Si voi poate v-ati gandit la obiceiurile traditionale de nunta (furatul miresei, barbieritul, turta rupta deasupra capului), ati ales unele dintre ele, la altele poate ati renuntat, dar haideti sa cunoasteti diverse obiceiuri interesante, amuzante sau ciudate, din intreaga lume.

Ritual de nunta in Japonia

Nuntile din Japonia imbina armonios trecutul si prezentul, spre exemplu ceremonia Shinzen sau Shinto are loc in cladirea principala a unui sanctuar japonez, care presupune mai intai anuntul casatoriei in fata zeilor pentru a obtine binecuvantarea lor. Urmat apoi de un ritual de purificare a cuplului si de un obicei numit sansankudo, in care cuplul bea trei pahare de sake, de dimensiuni diferite.

O zana cu rol important in nuntile din Irlanda

In Irlanda, traditiile se imbina cu superstitiile, astfel ca in timpul dansului dintre mire si mireasa, aceasta din urma nu are voie sa ridice piciorul de pe pamant, caci altfel una dintre zane o va lua si o va duce departe de casa.

Obiceiuri sacre in Israel

In ceea ce priveste cultura israeliana, timp de o saptamana pana la nunta, femeia si barbatul nu au voie sa se vada, pentru a nu avea ghinion, iar in sambata de dinaintea nuntii are loc Sabbat Kala, o petrecere a viitoarei mirese si a prietenelor sale.

In plus, la inceputul ceremoniei, mirele si mireasa stau in incaperi diferite, pe tronuri adevarate si ii primesc pe invitati separat.

Calendarul chinezesc si nuntile

Traditii de nunta din toata lumea 23h Events 1

Pentru chinezi, nuntile au o incarcatura simbolistica aparte, astfel ei isi aleg data importantului eveniment in functie de semnificatia astrelor. Petrecerea ocupa un loc important in cadrul evenimentului, mirii au obligatia de a le oferi invitatilor o multime de feluri de mancare, in timp ce acestia le multumesc daruindu-le un plic rosu cu bani.

Traditie la nuntile din India

Traditii de nunta din toata lumea 23h Events 2

In India exista credinta ca anumite femei, numite Mangliks, au primit un blestem care le poate aduce moartea viitorilor soti, astfel ca acestea trebuie mai intai sa se marite cu un arbore, pe care ulterior sa-l taie. In felul acesta, barbatii cu care se vor casatori vor fi in afara oricarui pericol.

Traditia barbieritului in Grecia si in Romania

In Grecia, dar si in Romania exista traditia ca prietenii sa il barbiereasca pe mire, folosindu-se de un topor sau de un cutit mai mare, neascutit; singura diferenta in obiceiul celor doua tari este faptul ca la aceasta traditie a grecilor asista si soacra care ii ofera ginerelui migdale cu miere.

Nunta fara zambet in Congo

Ziua nuntii este cea mai fericita zi, cand atat mirele, cat si mireasa sunt cu zambetul pe buze, dar in Congo situatia e cu totul alta: mirii nu trebuie sa zambeasca, pentru ca daca ar face acest lucru se considera ca ar trata nunta cu neseriozitate.

In Germania mirele si mireasa lucreaza in echipa

In aceasta tara, rudele mirilor sparg sub ferestrele casei mirilor o multime de farfurii, pe care acestia trebuie sa le mature impreuna, reprezentand prima munca in echipa din casnicie.

Respectarea acestor traditii in diferite zone ale lumii reprezinta pentru miri si nuntasi o cinstire a vechilor ritualuri, a stramosilor, dar si un motiv in plus de bucurie si de distractie.

Lasă un răspuns