Sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne transpunem intr-o sala de restaurant, frumos amenajata pentru o nunta speciala. Este nunta ta si pana in acel moment totul a fost fantastic, de vis.
Momentul mult asteptat de catre toti invitatii, dar si de voi, mirii, este sosirea tortului. Acesta este adus de ospatari ca si cum ar fi un oaspete de seama, toata lumea aplauda si canta “La Multi Ani!”. Fotograful face cele mai frumoase poze, iar mirele si mireasa taie impreuna prima felie de tort, alaturi de nasi, familie si oameni dragi.
Iar viata voastra impreuna trebuie sa fie atat de dulce precum tortul de care va veti bucura la nunta. Este o experienta vizual-gustativa pe care nu o veti uita niciodata!
Tortul pentru nunta trebuie sa fie cel mai bun tort! Ai de ales dintr-o varietate de combinatii de gusturi si modele de design. Mai intai “mancam cu ochii” asa ca prima impresia o va face aspectul tortului. Gustul insa, trebuie sa fie unul desavarsit!
Tortul trebuie sa fie realizat din ingrediente cat mai naturale. Pentru a gasi cofetaria potrivita trebuie sa-ti aloci suficient timp pentru a merge si a degusta diverse variante de torturi din ofertele lor.
Gusturi si arome in functie de anotimp
Mai intai trebuie sa tii cont de anotimpul in care vei face nunta. Gustul tortului poate fi ales in functie de sezon. Astfel, in sezonul cald, acesta poate fi dulce, dar cu o nota acrisoara de fructe de padure, lamaie ori portocala. Daca este sezonul rece tortul poate fi mai dulce, folosindu-se si arome exotice, precum scortisoara, ananas.
Combinatia de ciocolata cu menta ofera iarasi o nota racoritoare si un gust extraordinar, dupa care invitati vor fi cu siguranta innebuniti. Vanilia este un ingredient des utilizat care rasfata gusturile invitatilor, alaturi de ciocolata. Morcovul este pe placul multor clienti .
Se pot alege combinatii inedite pentru torturi unice si delicioase: umplute cu bombonele, prajiturele, cu aroma de lichior sau jeleuri, existand si posibilitatea ca etajele tortului sa aiba glazuri cu arome diferite, astfel ca invitatii pot alege aroma preferata.
Cum o sa arate tortul?
Dupa ce ai ales ce sa contina interiorul tortului de nunta, trebuie sa iei o hotarare si in ceea ce priveste aspectul exterior. Poti opta pentru o varianta simpla sau cu mai multe etaje, spre exemplu, un tort care se aseamana cu Turnul din Pisa, dand impresia ca este in cadere 😊
Torturile cu trei etaje sunt in top, dar exista cerere si pentru sapte sau chiar mai multe etaje. Aceste optiuni au o simbolistica anume, cifra sapte fiind norocoasa, va aduce prosperitate casniciei. Tortul cu mai multe etaje pot semnifica si numarul anilor petrecuti impreuna de tinerii indragostiti, dar si cate un etaj special destinat domnisoarelor de onoare si cavalerilor.
Pentru a multumi dorintele clientilor, cofetarii confectioneaza nivelurile inferioare din carton, glazurate si doar ultimele etaje fiind comestibile.
Tortul tau poate fi asortat cu decorul salii din restaurant. Pot fi folosite culorile pentru care ai optat la decorarea localului sau poate avea un décor floral, iar tortul poate fi unul cu un design elegant, amuzant. Poti alege un stil simplist sau unul incarcat, cu multe detalii.
De regula, pentru decorarea torturilor de nunta se folosesc elemente decorative: perle, margelute, spirale, trandafiri. In aceeasi masura sunt si persoane care aleg elemente de décor special: flori comestibile, decoruri din martipan, culori in degradeuri. Poezii sau mesaje romantice cu povestea mirilor, poze cu mirii realizate din glazura, sau alb/negru.
Variantele de torturi sunt infinite, dar doar unul este Alesul! Indiferent ce ai ales pentru nunta ta trebuie sa fie delicios si sa le placa si invitatilor, dar va fi special mai ales pentru voi, caci va veti aminti cu drag de acest moment chiar si peste ani, va veti delecta simturile la nunta voastra, urmand ca, apoi sa va delectati cu amintiri dulci.