Cel mai delicios moment asteptat al nuntilor….Tortul!

Sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne transpunem intr-o sala de restaurant, frumos amenajata pentru o nunta speciala. Este nunta ta si pana in acel moment totul a fost fantastic, de vis. Momentul mult asteptat de catre toti invitatii, dar si de voi, mirii, este sosirea tortului, care este adus de ospatari ca si cum ar fi un oaspete de seama, toata lumea aplauda, canta “La Multi Ani!”, fotograful face cele mai frumoase poze, iar mirele si mireasa taie impreuna prima felie de tort, alaturi de nasi, familie si oameni dragi. Iar viata voastra impreuna trebuie sa fie atat de dulce precum acel tort de care va veti bucura la nunta, o experienta vizual-gustativa pe care nu o veti uita niciodata!

Tortul pentru nunta trebuie sa fie cel mai bun tort si ai de ales dintr-o varietate de combinatii de gusturi si  modele de design, pentru ca, bineinteles prima impresia o va face aspectul tortului, dar si gustul trebuie sa fie unul desavarsit.

Acesta trebuie sa fie realizat din ingrediente cat mai naturale, iar pentru a gasi cofetaria potrivita trebuie sa-ti aloci suficient timp pentru a merge si a degusta diverse variante de torturi din ofertele lor.

Mai intai trebuie sa tii cont de anotimpul in care vei face nunta, pentru ca gustul tortului poate fi ales in functie de sezon: daca este vara, acesta poate fi dulce, dar cu o nota acrisoara de fructe de padure, lamaie ori portocala, iar daca este sezonul rece tortul poate fi mai dulce, folosindu-se si arome exotice, precum scortisoara, ananas. Combinatia de ciocolata cu menta ofera iarasi o nota racoritoare si un gust extraordinar, dupa care invitati vor fi cu siguranta innebuniti. Vanilia este un ingredient des utilizat care rasfata gusturile invitatilor, alaturi de ciocolata, dar si morcovul este pe placul multor clienti.

Se pot alege combinatii inedite pentru torturi unice si delicioase: umplute cu bombonele, prajiturele, cu aroma de lichior sau jeleuri, existand si posibilitatea ca etajele tortului sa aiba glazuri cu arome diferite, astfel ca invitatii pot alege aroma preferata.

Dupa ce ai ales ce sa contina interiorul tortului de nunta, trebuie sa iei o hotarare si in ceea ce priveste aspectul exterior: poti opta pentru o varianta simpla sau cu mai multe etaje, spre exemplu, un tort care se aseamana cu Turnul din Pisa, dand impresia ca este in cadere 😊 Torturile cu trei etaje sunt in top, dar exista cerere si pentru sapte sau chiar mai multe etaje, aceste optiuni avand si o simbolistica anume, cifra sapte fiind norocoasa, va aduce prosperitate casniciei, iar cele cu mai multe etaje pot semnifica si numarul anilor petrecuti impreuna de tinerii indragostiti, dar si cate un etaj special destinat domnisoarelor de onoare si cavalerilor. Pentru a multumi dorintele clientilor, cofetarii confectioneaza nivelurile inferioare din carton, glazurate si doar ultimele etaje fiind comestibile.

Tortul tau poate fi asortat cu decorul salii din restaurant, pot fi folosite culorile pentru care ai optat la decorarea localului sau poate avea un décor floral, iar tortul poate fi unul cu un design elegant, amuzant, cu un stil simplist sau incarcat, cu multe detalii.

De regula, pentru decorarea torturilor de nunta se folosesc elemente decorative: perle, margelute, spirale, trandafiri, dar sunt si persoane care aleg elemente de décor special: flori comestibile, decoruri din martipan, culori in degradeuri, poezii sau mesaje romantice cu povestea mirilor, poze cu mirii realizate din glazura, sau alb/negru.

Variantele de torturi sunt infinite, dar doar unul este Alesul! Indiferent ce ai ales pentru nunta ta trebuie sa fie delicios si sa le placa si invitatilor, dar  va fi special mai ales pentru voi, caci va veti aminti cu drag de acest moment chiar si peste ani, va veti delecta simturile la nunta voastra, urmand ca, apoi sa va delectati cu amintiri dulci.

Comenteaza utilizand contul tau de Facebook

Articole similare

Leave a Comment

CommentLuv