Budget
 • Post category:Blog
 • Post comments:0 Comments

C─âs─âtoria reprezinta o nou─â etap─â important─â din via╚Ťa oric─ârui cuplu, av├ónd numeroase implica╚Ťii pe plan social ╚Öi emo╚Ťional. Fiind un eveniment de suflet at├ót pentru cuplu, c├ót ╚Öi pentru ├«ntreaga familie, nunta trebuie organizat─â ├«ntr-o manier─â eficient─â ╚Öi responsabil─â.

├Än acest context, stresul ╚Öi emo╚Ťiile se resimt asupra mirilor, mai ales ├«n etapa de planificare a acestei zile deosebite pentru ei.

SUMAR

Primul pas ├«n planificarea unei nun╚Ťi este stabilirea bugetului, dar mirii trebuie s─â se documenteze foarte bine ├«nainte de orice alegere legat─â de organizare.

În multe cazuri, cuplul își setează de la bun început o imagine asupra modului în care se va derula evenimentul. Însă, pot întotdeauna să apară lucruri neprevăzute pe care nu le-au avut în vedere încă din etapa de planificare.

Din acest motiv, realizarea unui plan de cheltuieli diminueaz─â semnificativ riscul de a pierde bani inutil sau de a acumula datorii pentru c─âs─âtorie.

Pentru a fi mai usor de urmarit bugetul dar si pentru a nu uita ceva am realizat intr-un Excel Google un planificator pe care il poti adauga in contul tau Google Drive sau copia pe calculator / telefon.

Am precompletat cateva din produsele si serviciile necesare organizarii nuntii, mai departe aveti liber sa completati cu tot ce va este necesar.

├Än acest articol, ve╚Ťi descoperi informa╚Ťii utile despre modul de planificare a bugetului pentru acest eveniment important, care s─â v─â ajute s─â v─â forma╚Ťi o opinie corect─â despre c├ót cost─â o nunt─â ├«n 2021.

Ce aspecte trebuie luate în calcul la realizarea bugetului de nuntă?

La stabilirea bugetului de nunt─â sunt implica╚Ťi numero╚Öi factori cheie care vizeaz─â anumite detalii importante pentru miri, acestea av├ónd o semnifica╚Ťie aparte (spre exemplu, tematica nun╚Ťii, muzica aleas─â etc.). Cu toate acestea, mirii trebuie s─â acorde maxim─â aten╚Ťie:

 • Stabilirii sumei maxime pe care o pot utiliza pentru organizarea ├«ntregului eveniment;
 • Amplitudinii evenimentului ╚Öi num─ârul de invita╚Ťi;
 • Calcul─ârii cheltuielilor cu loca╚Ťia aleas─â ╚Öi tot ce deriv─â – chirie, meniuri etc.;
 • Diviz─ârii celorlalte cheltuieli pe categorii, ├«ncep├ónd cu cele prioritare (spre exemplu, serviciile foto si video);
 • Aloc─ârii unei rezerve de 10% din buget pentru eventualele aspecte neprev─âzute.

Ghid de planificare a bugetului

├Än func╚Ťie de tematica sau idealul de nunt─â al mirilor se poate ├«ncepe efectiv planificarea bugetului de nunt─â. Prioritare sunt preferin╚Ťele mirilor ├«n privin╚Ťa tipului de nunt─â dorit, mai precis: nunt─â tradi╚Ťional─â, cu numero╚Öi invita╚Ťi, eveniment restr├óns cu familia ╚Öi prietenii apropia╚Ťi, o loca╚Ťie special─â sau momente artistice deosebite.

Plec├ónd de la aceste informa╚Ťii, se realizeaz─â o documentare despre disponibilitatea furnizorilor de servicii, durata ├«ntregii organiz─âri ╚Öi lista de invita╚Ťi pentru a avea o schi╚Ť─â privind destina╚Ťia primelor cheltuieli.

Un aspect esen╚Ťial ce trebuie avut ├«n vedere este legat de data nun╚Ťii ╚Öi ora de recep╚Ťie. ├Än majoritatea situa╚Ťiilor, acestea influen╚Ťeaz─â bugetul de nunt─â. Spre exemplu, ├«n lunile de var─â au loc cele mai multe nun╚Ťi, fapt pentru care furnizorii de servicii ├«╚Öi m─âresc tarifele. Dac─â nunta se dore╚Öte a avea loc ├«ntr-o zi de s├ómb─ât─â, ├«n sezon estival, cu siguran╚Ť─â acest lucru va conta la planificarea bugetului.

La ├«ntrebarea Cat costa o nunta in 2021?, un r─âspuns clar nu exist─â, fiecare nunt─â fiind realizat─â conform cerin╚Ťelor mirilor. ├Äns─â, pentru o mai bun─â imagine ├«n privin╚Ťa cheltuielilor ce alc─âtuiesc bugetul de nunt─â, reg─âsi╚Ťi ├«n r├óndurile urm─âtoare elementele cheie necesare ├«n planificarea acestui eveniment.

Loca╚Ťia nun╚Ťii

├Än cele mai multe cazuri, mirii aleg ca nunta s─â se desf─â╚Öoare ├«ntr-o sal─â de evenimente. ├Äns─â, dac─â exist─â preferin╚Ťe pentru organizarea unei nun╚Ťi ├«n aer liber (teras─â, gr─âdin─â etc.), ├«n mod cert trebuie s─â existe ╚Öi un fond financiar pe m─âsur─â.

├Än privin╚Ťa cheltuielilor, aici se iau ├«n calcul:

 • Notorietatea localului;
 • Num─ârul de invita╚Ťi;
 • Tipul de meniu;
 • Facilit─â╚Ťile acordate de local (spre exemplu, op╚Ťiune de cazare, lumini ╚Öi sonorizare etc.)

Meniul de nunt─â reprezint─â unul dintre elementele cheie din organizarea unei nun╚Ťi, fapt pentru care o bun─â parte din buget este alocat acestuia. De obicei, meniul este oferit de c─âtre loca╚Ťia evenimentului, ├«ns─â ╚Öi la acest capitol este necesar─â o aten╚Ťie, deoarece costurile pot fi influen╚Ťate de:

 • Tipul preparatelor;
 • Tipul de servire (standard, bufet etc.)
 • Facilit─â╚Ťile acordate de restaurant.

Costurile alocate meniului de nunt─â se stabile╚Öte ╚Ťin├óndu-se cont de num─ârul invita╚Ťilor. ├Än cele mai multe restaurante, meniul de nunt─â prezint─â un tarif de persoan─â, iar acesta se poate reg─âsi ├«n intervalul 50-80 euro/pers. Un tarif mediu pentru un meniu de nunt─â variaz─â ├«ntre 60 si 70 euro, fiind incluse ╚Öi b─âuturile.

├Än acest context, dac─â exist─â o estimare a num─ârului de oaspe╚Ťi la eveniment, pute╚Ťi  deduce dac─â suma pentru meniu acoper─â schi╚Ťa ini╚Ťial─â privind num─ârul de invita╚Ťi.

Servicii foto și video

Pentru a beneficia de cele mai bune servicii foto ╚Öi video, primul pas este s─â v─â documenta╚Ťi printre cuno╚Ötin╚Ťe despre fotografii cu care au colaborat la evenimentele lor.

Este important s─â ave╚Ťi ├«n vedere experien╚Ťa ╚Öi talentul fotografului pentru a beneficia de cele mai frumoase ╚Öi creative imagini, care s─â exprime fiecare moment ╚Öi emo╚Ťie unic─â.

Prin urmare, ├«nainte de orice decizie, se recomand─â s─â verifica╚Ťi ╚Öi portofoliul de clien╚Ťi. Pentru servicii foto ╚Öi video complexe, tariful poate varia ├«ntre 400 ╚Öi 1000 de euro, ├«ns─â acesta poate cre╚Öte dac─â sunt ╚Öi alte cerin╚Ťe speciale.

Muzica aleasă (orchestră, dj, artiști)

Nu exist─â petrecere de nunt─â f─âr─â o atmosfer─â oferit─â de o muzic─â deosebit─â. Aceasta este primordial─â la acest tip de eveniment, fiind cea care d─â tonul la distrac╚Ťie ╚Öi voie bun─â. Se recomand─â ca la alegerea stilurilor muzicale s─â se acorde aten╚Ťie ╚Öi preferin╚Ťelor invita╚Ťilor ├«n materie de muzic─â.

O bun─â op╚Ťiune este alegerea unei forma╚Ťii de nunt─â care s─â aib─â ├«n repertoriu toate genurile muzicale, asigur├ónd astfel o diversificare a momentelor artistice pe toat─â durata evenimentului. ├Än contextul ├«n care le comunica╚Ťi din timp preferin╚Ťele muzicale, cu siguran╚Ť─â soli╚Ötii vor reu╚Öi cu succes s─â se plieze dorin╚Ťelor dvs. ├«n materie de muzic─â.

Tarifele variaz─â at├ót ├«n func╚Ťie de cerin╚Ťe (genuri muzicale, durata programului, momente artistice etc.), c├ót ╚Öi de notorietatea forma╚Ťiei alese.

Vestimenta╚Ťia

C├ónd vorbim de vestimenta╚Ťia de nunt─â, preferin╚Ťele mirilor sunt variate. Pentru doamne, rochia de mireasa reflect─â personalitatea ╚Öi stilul personal, fiind o declara╚Ťie de stil ╚Öi rafinament stilistic. Totodat─â, costumul de mire trebuie ales cu mare aten╚Ťie pentru o apari╚Ťie corect─â, rafinat─â ╚Öi potrivit─â personalit─â╚Ťii ╚Öi fizionomiei sale.

├Än func╚Ťie de buget, mirii se orienteaz─â din timp (6-9 luni ├«nainte) pentru a-╚Öi g─âsi ╚Ťinuta perfect─â. Spre exemplu, cerin╚Ťele privind rochia de mireas─â variaz─â destul de mult, fapt pentru care se reg─âsesc numeroase variante de rochii, cu pre╚Ťuri diferen╚Ťiate.

Invita╚Ťii ╚Öi decora╚Ťiuni nunt─â

Pentru invitatii nunta, costurile sunt influen╚Ťate de modelul ╚Öi maniera de execu╚Ťie (caligrafie, materiale calitative, accesorii handmade etc.). Acestea se pot ├«ncadra ├«n intervalul 1-10 euro/ invita╚Ťie, tariful fiind influen╚Ťat ╚Öi de complexitatea cerin╚Ťelor dvs.

├Än privin╚Ťa decora╚Ťiunilor de nunt─â, primordiale sunt:

 • Buchetele de flori pentru mireas─â ╚Öi na╚Ö─â;
 • Aranjamentele florale pentru loca╚Ťie;
 • M─ârturii;
 • Alte aranjamente speciale.

Concluzii

Realizarea bugetului de nunt─â este o prioritate pentru organizarea eficient─â a evenimentului. Este esen╚Ťial s─â gestiona╚Ťi ra╚Ťional resursele financiare dup─â o planificare minu╚Ťioas─â a bugetului, astfel ├«nc├ót s─â ave╚Ťi garan╚Ťia unui eveniment reu╚Öit din toate punctele de vedere.

├Än acest context, echipa 23h Events pune la dispozi╚Ťie numeroase produse ╚Öi servicii necesare ├«n organizarea nun╚Ťii, adaptate conform cerin╚Ťelor dvs.

Las─â un r─âspuns