You are currently viewing Corsajul pentru domnisoare de onoare
Spread the love

Corsajul sau bratara din flori este un accesoriu deosebit care este tot mai folosit in cadrul nuntilor atat de domnisoarele de onoare, cat si de unele mirese. Acest accesoriu poate fi asortat cu buchetul miresei si reprezinta simbolic un gest de multumire din partea miresei pentru prietenia si ajutorul oferit de domnisoarele de onoare.

Ce este corsajul?

Corsajul reprezinta o bratara din flori, formata dintr-un buchet micut de orhidee sau alte flori, prinse de o banda elastica. Exista si varianta unei singuri flori mai mare, prinsa de acesta banda care poate avea o culoare asortata cu o floare reprezentativa din buchetul miresei. Floarea din corsaj poate avea aceeasi culoare pentru toate domnisoarele de onoare sau poate fi diferita. Domnisoarele de onoare vor purta corsajul la incheietura mainii stangi.

Semnificatii stravechi

In Grecia Antica, miresele obisnuiau sa sperie spiritele rele cu flori proaspete. Acest ritual reinvie, fiind folosit in mod diferit la evenimente speciale, aniversari, petreceri de absolvire (la americani). In secolul XX erau oferite flori din buchete in semn de respect, iar mai tarziu s-au format bratari din flori. Acest trend de a purta bratari din flori a inceput sa fie folosit la nunti,  corsajele fiind oferite de mireasa celor mai apropiate prietene sau mamelor, bunicelor in semn de iubire, prietenie, pretuire. Corsajul poate fi purtat de orice femeie, domnisoara de onoare sau prietena, ruda a miresei, acest aspect tinand cont doar de preferintele miresei.

Stilul corsajului

Varietatea de culori pentru flori si funda care le sustine este infinita, dar de obicei sunt alese fori de sezon pentru realizarea acestor corsaje. Cateodata sunt preferate corsajele din flori artificiale in detrimentul celor naturale, datorita rezistentei lor in timp.

Sunt mirese care aleg sa poarte aceste corsaje in loc de buchet sau folosesc corsajul pentru petrecerea de seara, pentru un plus de eleganta si delicatete.

Poti alege si tu sa oferi corsaje din flori deosebite domnisoarelor de onoare in semn de apreciere sau sa porti tu insati o bratara din flori la nunta ta, fiind un accesoriu special care va intregi tinuta de mireasa.

Lasă un răspuns