You are currently viewing Cum poti construi o casnicie fericita si implinita?
Spread the love

Pentru majoritatea persoanelor, o casnicie fericita si implinita este un ideal greu de atins. Te pregătești deja pentru pasul cel mare, dar privești cu emoție perioada care urmează? Adevărul este că nimeni nu te instruiește de fapt pentru căsnicie. Nu există reguli prestabilite și nici cursuri care să te învețe cum să gestionezi o asemenea etapă din viață. Multe cupluri aspiră la perfecțiune, însă uită să se bucure de unicitatea lucrurilor simple.

SUMAR

Care este viziunea cu care trebuie să ne îndreptăm spre căsătorie?

Care sunt aspectele importante la care să acordăm atentie pentru o casnicie fericita si implinita?

Menținerea unui sens comun – vital pentru o casnicie fericita si implinita

Concluzii

Care este viziunea cu care trebuie să ne îndreptăm spre căsătorie?

image 5

Auzim deseori că un cuplu ce părea solid s-a despărțit din numeroase motive, printre care: lipsa comunicării, set de valori diferite, absența intereselor comune etc. Însă, în realitate, altceva a lipsit, mai precis temelia relației. Aceasta oferă o direcție a cuplului și le determină anumite alegeri sau răspunsuri.

Un cuplu pentru a ajunge să se căsătorească, relația lor are un fundament puternic, stabil, acesta fiind bazat pe un cumul de sentimente pozitive – prietenie, respect, sinceritate și nu în ultimul rând, iubire.

Dacă privim din cealaltă perspectivă, cauza principală a eșecului unei căsnicii îl constă acumularea de sentimente negative, generate pe fondul unei interacțiuni deficitare (critică, desconsiderare, lipsa exteriorizării emoțiilor, respingere etc.).

În ziua nunții, cuplul trebuie să conștientizeze că sunt momente dificile într-o căsnicie, însă în baza sensului comun construit, ei vor reuși să treacă peste orice obstacol.

Dacă ne aducem aminte de angajamentul spus în ziua marelui DA, mai precis la bine și la greu, cu certitudine ne dăm seama că pentru o casnicie fericita si implinita este nevoie de grija, incredere si angajament.

Pentru cei care se află în concubinaj (uniune liberă), le este mai ușor să renunțe la relație după o ceartă cotidiană, deoarece răspund la impuls, fără să se gândească la binele comun. Mai precis, ei nu pot gestiona rațional anumite momente de impas, orientându-le către binele relației, ci mai degrabă pentru binele personal.

Care sunt aspectele importante la care să acordăm atentie pentru o casnicie fericita si implinita?

everton vila AsahNlC0VhQ unsplash

Pentru o casnicie fericita si implinita, partenerii trebuie învețe să conviețuiască respectand diferențele dintre ei și punând preț pe atributele unei relații solide, cum ar fi increderea in partener, onestitatea, prietenia necondiționată și sinceră.

De asemenea, trebuie să se ghideze după anumite principii și obiceiuri sănătoase, care îi ajută să-și construiască un viitor comun, consolidând și mai mult baza relației lor. Spre exemplu:

  • Exprimarea gândurilor și emoțiilor – pentru o casnicie fericita si implinita, partenerii trebuie să-și arate dragostea și prețuirea constant. In plus, punand preț pe calitățile partenerului/partenerei, momentele dificile din relație pot fi gestionate mult mai rațional.
  • Menținerea conexiunii cu partenerul – probabil că ai auzit deja de foarte multe ori ce efecte benefice are comunicarea într-o relație. Este un element care susține temelia oricărei căsnicii. De-a lungul timpului, e normal să intervină discuții în contradictoriu sau neînțelegeri. Însă, dacă există comunicare, discuții sincere și o validare a sentimentelor, lucrurile se vor rezolva rapid. Exprimarea ideilor cu sinceritate, răbdare și empatie este cheia. De asemenea, în momentele dificile este importantă susținerea reciprocă.
  • Deschiderea către partener și acceptarea opiniilor sale – sunt momente în care simțim nevoia să fim ascultați, înțeleși. In acest context, sprijinul partenerului este primordial. Insa, important este să acceptăm opinia acestuia, chiar dacă nu suntem în totalitate de acord. În situația dată, acceptarea este un punct de referință pentru o casnicie fericita.

Aceste aspecte sunt cât se poate de simple, însă de cele mai multe ori sunt ignorate. În esență, fiecare dintre ele este un pilon important ce are ca obiectiv modelarea unei căsnicii.

Menținerea unui sens comun – vital pentru o casnicie fericita si implinita

Atunci când cuplurile fac marele pas, au deja o viziune comună asupra viitorului. În esență, obiectivele lor în viață sunt intersectate. Împărtășind același set de valori și principii, cu o direcție comună de împlinire sufletească, ei fac eforturi de a atinge un țel.

Discuțiile constante despre familie, rolul de părinte sau legate de carieră profesională sunt antrenante și consolidează într-o mare măsură relația.

Într-o căsnicie pot să apară unele neînțelegeri sau certuri aprinse. Este firesc ca uneori partenerii să fie acaparați de emoții negative, care pot deteriora bunul mers al relației. Însă, având o temelie solidă a căsniciei, orice problemă își găsește o rezolvare dacă se comunică deschis, sincer, iar eforturile sunt de ambele părți.

Blog 23h Events 2

Concluzii

O căsnicie fericită și împlinită nu este doar un concept abstract, ci poate fi clădită cu răbdare, iubire, respect și încredere. Construirea unui sens comun este cheia unei căsnicii sănătoase și fericite. Orice obstacol apărut în viața unui cuplu căsătorit ajută la stabilitatea căsniciei lor, legătura dintre ei devenind mult mai puternică.

Căsătoria este uniunea a două persoane ce se iubesc, fiind punctul de referință în crearea si menținerea unui sens comun al vieții.  Dacă sunteți pregătiți pentru a face marele pas și aveți nevoie de sprijin în organizare, 23h Events vine în ajutor cu numeroase produse și servicii pentru o nunta deosebită.

De la marturii si invitatii, pana la aranjamente florale sau fotograf de nunta, echipa 23h Events te va ajuta să organizezi eficient și cu bună dispoziție acest eveniment deosebit.

Lasă un răspuns