You are currently viewing Cum poti construi o casnicie fericita si implinita?
  • Post category:Blog
  • Post comments:0 Comments

Pentru majoritatea persoanelor, o casnicie fericita si implinita este un ideal greu de atins. Te preg─âte╚Öti deja pentru pasul cel mare, dar prive╚Öti cu emo╚Ťie perioada care urmeaz─â? Adev─ârul este c─â nimeni nu te instruie╚Öte de fapt pentru c─âsnicie. Nu exist─â reguli prestabilite ╚Öi nici cursuri care s─â te ├«nve╚Ťe cum s─â gestionezi o asemenea etap─â din via╚Ť─â. Multe cupluri aspir─â la perfec╚Ťiune, ├«ns─â uit─â s─â se bucure de unicitatea lucrurilor simple.

SUMAR

Care este viziunea cu care trebuie să ne îndreptăm spre căsătorie?

Care sunt aspectele importante la care s─â acord─âm atentie pentru o casnicie fericita si implinita?

Men╚Ťinerea unui sens comun – vital pentru o casnicie fericita si implinita

Concluzii

Care este viziunea cu care trebuie să ne îndreptăm spre căsătorie?

image 5

Auzim deseori c─â un cuplu ce p─ârea solid s-a desp─âr╚Ťit din numeroase motive, printre care: lipsa comunic─ârii, set de valori diferite, absen╚Ťa intereselor comune etc. ├Äns─â, ├«n realitate, altceva a lipsit, mai precis temelia rela╚Ťiei. Aceasta ofer─â o direc╚Ťie a cuplului ╚Öi le determin─â anumite alegeri sau r─âspunsuri.

Un cuplu pentru a ajunge s─â se c─âs─âtoreasc─â, rela╚Ťia lor are un fundament puternic, stabil, acesta fiind bazat pe un cumul de sentimente pozitive – prietenie, respect, sinceritate ╚Öi nu ├«n ultimul r├ónd, iubire.

Dac─â privim din cealalt─â perspectiv─â, cauza principal─â a e╚Öecului unei c─âsnicii ├«l const─â acumularea de sentimente negative, generate pe fondul unei interac╚Ťiuni deficitare (critic─â, desconsiderare, lipsa exterioriz─ârii emo╚Ťiilor, respingere etc.).

├Än ziua nun╚Ťii, cuplul trebuie s─â con╚Ötientizeze c─â sunt momente dificile ├«ntr-o c─âsnicie, ├«ns─â ├«n baza sensului comun construit, ei vor reu╚Öi s─â treac─â peste orice obstacol.

Dacă ne aducem aminte de angajamentul spus în ziua marelui DA, mai precis la bine și la greu, cu certitudine ne dăm seama că pentru o casnicie fericita si implinita este nevoie de grija, incredere si angajament.

Pentru cei care se afl─â ├«n concubinaj (uniune liber─â), le este mai u╚Öor s─â renun╚Ťe la rela╚Ťie dup─â o ceart─â cotidian─â, deoarece r─âspund la impuls, f─âr─â s─â se g├óndeasc─â la binele comun. Mai precis, ei nu pot gestiona ra╚Ťional anumite momente de impas, orient├óndu-le c─âtre binele rela╚Ťiei, ci mai degrab─â pentru binele personal.

Care sunt aspectele importante la care s─â acord─âm atentie pentru o casnicie fericita si implinita?

everton vila AsahNlC0VhQ unsplash

Pentru o casnicie fericita si implinita, partenerii trebuie ├«nve╚Ťe s─â convie╚Ťuiasc─â respectand diferen╚Ťele dintre ei ╚Öi pun├ónd pre╚Ť pe atributele unei rela╚Ťii solide, cum ar fi increderea in partener, onestitatea, prietenia necondi╚Ťionat─â ╚Öi sincer─â.

De asemenea, trebuie s─â se ghideze dup─â anumite principii ╚Öi obiceiuri s─ân─âtoase, care ├«i ajut─â s─â-╚Öi construiasc─â un viitor comun, consolid├ónd ╚Öi mai mult baza rela╚Ťiei lor. Spre exemplu:

  • Exprimarea g├óndurilor ╚Öi emo╚Ťiilor – pentru o casnicie fericita si implinita, partenerii trebuie s─â-╚Öi arate dragostea ╚Öi pre╚Ťuirea constant. In plus, punand pre╚Ť pe calit─â╚Ťile partenerului/partenerei, momentele dificile din rela╚Ťie pot fi gestionate mult mai ra╚Ťional.
  • Men╚Ťinerea conexiunii cu partenerul – probabil c─â ai auzit deja de foarte multe ori ce efecte benefice are comunicarea ├«ntr-o rela╚Ťie. Este un element care sus╚Ťine temelia oric─ârei c─âsnicii. De-a lungul timpului, e normal s─â intervin─â discu╚Ťii ├«n contradictoriu sau ne├«n╚Ťelegeri. ├Äns─â, dac─â exist─â comunicare, discu╚Ťii sincere ╚Öi o validare a sentimentelor, lucrurile se vor rezolva rapid. Exprimarea ideilor cu sinceritate, r─âbdare ╚Öi empatie este cheia. De asemenea, ├«n momentele dificile este important─â sus╚Ťinerea reciproc─â.
  • Deschiderea c─âtre partener ╚Öi acceptarea opiniilor sale – sunt momente ├«n care sim╚Ťim nevoia s─â fim asculta╚Ťi, ├«n╚Ťele╚Öi. In acest context, sprijinul partenerului este primordial. Insa, important este s─â accept─âm opinia acestuia, chiar dac─â nu suntem ├«n totalitate de acord. ├Än situa╚Ťia dat─â, acceptarea este un punct de referin╚Ť─â pentru o casnicie fericita.

Aceste aspecte sunt c├ót se poate de simple, ├«ns─â de cele mai multe ori sunt ignorate. ├Än esen╚Ť─â, fiecare dintre ele este un pilon important ce are ca obiectiv modelarea unei c─âsnicii.

Men╚Ťinerea unui sens comun – vital pentru o casnicie fericita si implinita

Atunci c├ónd cuplurile fac marele pas, au deja o viziune comun─â asupra viitorului. ├Än esen╚Ť─â, obiectivele lor ├«n via╚Ť─â sunt intersectate. ├Ämp─ârt─â╚Öind acela╚Öi set de valori ╚Öi principii, cu o direc╚Ťie comun─â de ├«mplinire sufleteasc─â, ei fac eforturi de a atinge un ╚Ťel.

Discu╚Ťiile constante despre familie, rolul de p─ârinte sau legate de carier─â profesional─â sunt antrenante ╚Öi consolideaz─â ├«ntr-o mare m─âsur─â rela╚Ťia.

├Äntr-o c─âsnicie pot s─â apar─â unele ne├«n╚Ťelegeri sau certuri aprinse. Este firesc ca uneori partenerii s─â fie acapara╚Ťi de emo╚Ťii negative, care pot deteriora bunul mers al rela╚Ťiei. ├Äns─â, av├ónd o temelie solid─â a c─âsniciei, orice problem─â ├«╚Öi g─âse╚Öte o rezolvare dac─â se comunic─â deschis, sincer, iar eforturile sunt de ambele p─âr╚Ťi.

Blog 23h Events 2

Concluzii

O c─âsnicie fericit─â ╚Öi ├«mplinit─â nu este doar un concept abstract, ci poate fi cl─âdit─â cu r─âbdare, iubire, respect ╚Öi ├«ncredere. Construirea unui sens comun este cheia unei c─âsnicii s─ân─âtoase ╚Öi fericite. Orice obstacol ap─ârut ├«n via╚Ťa unui cuplu c─âs─âtorit ajut─â la stabilitatea c─âsniciei lor, leg─âtura dintre ei devenind mult mai puternic─â.

C─âs─âtoria este uniunea a dou─â persoane ce se iubesc, fiind punctul de referin╚Ť─â ├«n crearea si men╚Ťinerea unui sens comun al vie╚Ťii.  Dac─â sunte╚Ťi preg─âti╚Ťi pentru a face marele pas ╚Öi ave╚Ťi nevoie de sprijin ├«n organizare, 23h Events vine ├«n ajutor cu numeroase produse ╚Öi servicii pentru o nunta deosebit─â.

De la marturii si invitatii, pana la aranjamente florale sau fotograf de nunta, echipa 23h Events te va ajuta s─â organizezi eficient ╚Öi cu bun─â dispozi╚Ťie acest eveniment deosebit.

Las─â un r─âspuns