You are currently viewing Semnificatia anilor de casatorie
Spread the love

Ne-am casatorit si-am intemeiat propria familie! Afla ce inseamna fiecare an de casatorie si ce cadouri sunt potrivite!

Primul an de casatorie – Nunta de hartie

Hartia sugereaza fragilitate, caci primul an este cel in care viata de familie prinde contur, cand va cunoasteti cu bune si rele. De altfel, hartia poate reprezenta coala pe care va veti scrie povestea de dragoste.

Cadourile cele mai potrivite cu aniversarea primului an de casatorie sunt, bineinteles, cele din hartie! De la biletele si scrisori de dragoste, la carti si fotografii sau albume foto. Biletele la concertul trupei favorite, la meci sau biletele de avion pentru o calatorie in doi sunt si ele printre cele favorite.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de hartie 23h Events.

2 ani de casatorie – Nunta de bumbac

Bumbacul este o fibra textila naturala cunoscuta si care, fara indoiala, este mai rezistenta decat hartia. Bumbacul mai reprezinta si confort, ceea ce inseamna ca dupa 2 ani de casatorie va simtiti mai confortabil, iar legatura dintre soti este mai puternica.

Cele mai potrivite cadouri sunt cele din bumbac: poate o lenjerie de pat, haine asortate, tricouri personalizate sau lenjerie intima. Nici halatele de baie sau prosoapele de baie nu sunt uitate, fiind un cadou util si placut.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de bumbac 23h Events.

3 ani de casatorie – Nunta de piele

Pielea este elementul reprezentativ pentru cei 3 ani de casatorie. Tabacita de timp si experiente, de momente frumoase si provocari care au consolidat relatia, cuplul este pregatit pentru anii ce vor urma! Relatia este solida.

Cadourile din piele, perfecte pentru aceasta aniversare sunt variate si pentru toate gusturile: incaltari din piele sau o haina spectaculoasa, tot din piele, un portofel, o curea sau o geanta. De asemenea, accesoriile din piele pentru birou sau voiaj, ori un ceas cu curea din piele reprezinta o alegere buna.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de piele 23h Events.

4 ani de casatorie – Nunta de flori sau fructe

Parfumata ca florile si dulce ca fructele, asa se descrie casnicia dupa cei 4 ani. Ati inflorit impreuna si relatia voastra “da roade”.

Cadoruile parfumate ale acestei aniversari sunt buchetele de flori, aranjamentele florale, un picnic intr-o livada. O excursie la o crama sau cocktail-urile din fructe sunt ceea ce aveti nevoie pentru serbarea celor 4 ani.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de flori 23h Events.

5 ani de casatorie – Nunta de lemn

Lemnul este simbolul acestei aniversari. Radacinile casniciei sunt puternice si bine infipte in pamant. Lemnul este un material flexibil si rezistent, insa dezavantajul sau este ca arde usor, ceea ce inseamna ca tot trebuie sa aveti grija de ceea ce ati construit impreuna in acesti 5 ani.

Cadourile cu ocazia serbarii acestei jumatati de deceniu impreuna sunt: mobilier, rame foto sau plante. O activitate interesanta ar fi sa plantati impreuna un copac sau sa mergeti la munte, la cabana.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de lemn 23h Events.

6 ani de casatorie – Nunta de fier

Numita si nunta de zahar, dupa cei 6 ani impreuna, casnicia este rezistenta ca fierul si dulce ca zaharul.

Cadourile reprezentative sunt: decoratiuni din fier, bijuterii sau accesorii din fier. O prajitura facuta in casa, ori o crema de zahar ars.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de fier 23h Events.

7 ani de casatorie – Nunta de cupru / de lana

I se mai spune si nunta de lana, iar aniversarea aceasta este sub simbolul caldurii. Cuprul este un bun conductor de caldura, iar lana, bineinteles, este calduroasa si confortabila. Dupa 7 ani impreuna, aveti o relatie armonioasa si placuta.

Cele mai inspirate cadouri ar fi: accesorii si bijuterii din cupru, pulovere, fulare sau o patura din lana, accesorii handmade care sa aiba lana ca element principal. O alta varianta de cadou ar fi o sculptura din cupru sau un ibric pentru cafeaua aromata din fiecare dimineata.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de cupru 23h Events.

8 ani de casătatorie – Nunta de bronz

Bronzul este un material rezistent, reprezentand stabilitatea si trainicia relatiei pe care ati construit-o in cei 8 ani. Casnicia voastra este de neclintit.

Cadourile din bronz care se ofera sunt: sculpturi si alte decoratiuni sau o excursie la mare unde sa va bronzati.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de bronz 23h Events.

9 ani de casatorie – Nunta de lut

Lutul este elementul reprezentativ pentru cea de-a 9 aniversare. Lutul pe care l-ati modelat impreuna, a trecut prin foc si la final a iesit ceva extraordinar este chiar casnicia voastra.

Cadourile pentru cea de a 9-a aniversare sunt: cani si obiecte din lut sau ceramica, figurine sau plante in ghiveci. O activitate speciala in doi poate fi chiar un curs de olarit.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de lut 23h Events.

10 ani de casatorie – Nunta de aluminiu sau de tinichea

Aluminiul reprezinta rezistenta in timp, este flexilbil si usor. Dar ceea ce face cu adevarat ca aluminiul sa fie special este faptul ca nu rugineste. Acest avantaj al aluminiului simbolizeaza exact legatura voastra dobandita dupa un deceniu de casnicie. Acest metal mai simbolizeaza si noroc.

Aceasta aniversare se serbeaza alaturi de prieteni si familie.

Cadourile perfecte pentru o astfel de aniversare sunt accesoriile personalizate din aluminiu, decoratiuni, bijuterii.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de aluminiu 23h Events.

11 ani de casatorie – Nunta de otel

Inceputul decadei a doua este sub simbolul unuia dintre cele mai rezistente metale din lume – otelul. Casatoria, dupa cei 11 ani, este rezistenta si trainica, durabila.

Ce cadou poate fi mai frumos daca nu o excursie la Paris, la grandiosul Tour Eiffel, care este construit din otel?!

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de otel 23h Events.

12 ani de casnicie – Nunta de matase

Matasea este moale si fina la atingere, de asemenea, matasea este un material pretios, simbolizand o casnicie plina de valoare. Rolul acestei aniversari este si de a le reaminti sotilor cata grija avem de lucrurile pretioase din viata noastra!😉

O rochie din matase sau o esarfa pentru ea si cravata pentru el. Un alt cadou minunat este o lenjerie de pat din matase, pentru un rasfat total!

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de matase 23h Events.

13 ani de casatorie- Nunta de dantela

In pofida “gaurilor” pe care le are dantela, ea simbolizeaza transparenta si rezistenta. O casnicie care intampina greutati, dar care trece peste acestea, este o casnicie puternica si mai solida de fiecare data.

Accesoriile din dantela sau articole vestimentare care sa contina dantela sunt o alegerea deosebita de cadou. Bineinteles, o excursie la Bruges, la Muzeul Dantelei din Belgia, este un dar cu atat mai speciala pentru aniversarea aceasta.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de dantela 23h Events.

14 ani de casatorie – Nunta de fildes

Fildesul este asociat cu norocul. Este rar si pretios, iar aniversarea de 14 ani este sub semnul intelepciunii si a rezistentei reprezentate de elefant. Fildesul are o nuanta speciala, ceea ce confera si casniciei un aer aparte.

Un cadou deosebit pentru a 14-a aniversare poate fi o excursie pe Coasta de Fildes. De asemenea, accesoriile si hainele in nuante de ivoire sunt binevenite si indragite. Printre accesorii si decoratiuni se mai numara si cele de forma unui elefant.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de fildes 23h Events.

15 ani de casnicie – Nunta de cristal

Cristalul este catalizator de energie, este transparent si bun conductor de caldura. Cristalul sugereaza protectie, caracteristica definitorie pentru cea de-a 15 aniversare in doi. Dar mare grija, caci cristalul este si fragil!

Bijuteriile cu cristale sunt ideale cu prilejul serbarii celor 15 ani. Nici vesela din cristal sau decoratiunile interioare nu sunt mai prejos.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de cristal 23h Events.

20 ani de casatorie – Nunta de porţelan

Doua decenii impreuna!

Fragilitatea portelanului surprinde inca nevoia de grija pe care trebuie sa o ai pentru casnicia ta. Portelanul este delicat, dar foarte frumos si elegant, o dovada a devotamentului si increderii.

O excursie in China sau vesela din portelan? Indiferent ce cadou alegeti pentru acest prag atins, iubirea si increderea primeaza!

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de portelan 23h Events.

25 ani de casatorie – Nunta de argint

Nunta de argint este un moment special pentru toata familia! De cele mai multe ori, cuplurile isi reinnoiesc juramintele.

Argintul este simbolul trainiciei si intelepciunii, iar caracteristicile sale – maleabilitatea si rezistenta – descriu fidel casnicia cuplului care atinge aceasta borna.

Cu ocazia sfertului de veac impreuna, sotii isi ofera verghete de argint, ceasuri sau alt accesorii personalizate care au argintul ca element principal.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de argint 23h Events.

30 ani de casnicie – Nunta de perla

Stim ca perlele se formeaza in mult timp si cu multa truda. Fiind o dovada incontestabila a rabdarii, perla guverneaza cea de-a 30-a aniversare. Perla este simbolul longevitatii, elegantei si nobletii.

Cadourile ideale sunt reprezentate de un colier cu perle, butoni cu perle sau alte decoratiuni ori accesorii care sa aiba un luciu sidefat.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de perla 23h Events.

35 ani de casnicie – Nunta de jad

Numita si nunta de Coral, aniversarea de 35 de ani a casatoriei este reprezentata de jad, o piatra semipretioasa de culoare verde care simbolizeaza intelepciunea. Este de inteles de ce jadul sta la baza acestei aniversari – o casnicie nu poate rezista fara intelepciune.

Cadourile pot consta in bijuterii cu jad sau o excursie la Marea Bariera de Corali, in Australia.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de jad 23h Events.

40 ani de casnicie – Nunta de rubin

Rubinul este caracterizat de o duritate foarte mare. Cele 4 decenii impreuna sunt caracterizate de valoare, putere, o flacara de nestins.

Rubinul este si semn al prosperitatii si protectiei.

Bijuteriile care contin aceasta piatra pretioasa nu pot da gres. De asemenea, florile in aceasta culoare sunt apreciate, la fel si un vin de colectie, in aceeasi nuanta luxoasa.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de rubin 23h Events.

45 ani de casatorie – Nunta de safir

Considerata o piatra a regalitatii, se spune ca safirul ferea regii de rau. De culoare albastra, asemeni unei casnicii dupa 45 de ani: mai clara, mai pura, care atrage invidii, dar care totusi se afla sub protectia safirului.

Drept cadou se pot oferi accesorii cu safire, bijuterii sau articole vestimentare in aceasta nuanta deosebita.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de safir 23h Events.

50 ani de casatorie – Nunta de aur

Aurul este un metal dens, care cantareste mult, la fel si casnicia la a 50-a aniversare, dupa o jumatate de veac petrecut impreuna. Aurul simbolizeaza armonie, longevitate si prosperitate. Cu aceasta ocazie, sotii isi reinnoiesc juramintele in cadrul unei ceremonii.

Cadourile sunt, bineinteles, din aur: fie bijuterii sau ceasuri, ori textile in nuante aurii. Printre ideile de cadou se regasesc si tacamurile placate sau suflate cu aur.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de aur 23h Events.

La 55 ani – Nunta de smarald

Smaraldul simbolizeaza luciditate, intelepciune, dragoste si renastere. Casnicia, dupa 55 de ani, este un amalgam din caracteristicile smaraldului.

Cadourile pot fi de la haine si accesorii in nuanta deosebita de verde a smaraldului, pana la bijuterii care sa-l aiba in componenta. De asemenea, o excursie la Insula de Smarald, in Irlanda, este un cadou deosebit si cu potentila valoare sentimentala.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de smarald 23h Events.

La 60 ani – Nunta ametist

Considerata o piatra a spiritualitatii, ametistul caracterizeaza al 6-lea deceniu de la casatorie. Protectia si stabilitatea sunt alte doua elemente definitorii ale ametistului, implicit ale casniciei.

Nuantele de mov ale acestui cristal fac ca o varietate de cadouri sa fie speciale si ideale pentru aceasta aniversare: de la bijuterii incrustate cu acest cristal, pana la esarfe sau alte accesorii si decoratiuni.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de ametist 23h Events.

La 65 ani – Nunta de alabastru

Numita si nunta de albastru – culoare care semnifica puritate si spiritualitate, aniversarea a 65 de ani ai casatoriei mai reprezinta si rezistenta.

Un cadou deosebit si perfect cu aceasta ocazie o reprezinta o excursie in Egipt, unde sfinxul antic al Egiptului a fost sculptat din alabastru. De asemenea, haine si accesorii in nuante de albastru sau elemente decorative din alabastru sunt un cadou binevenit.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de alabastru 23h Events.

La 70 ani – Nunta de platina

Platina este cel mai rezistent, rar si pretios metal. Caracteristicile platinei descriu perfect legatura dintre doi oameni casatoriti de 7 decenii.

Obiectele decorative din platina sunt un cadou placut si special.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de platina 23h Events.

La 75 ani de casatorie se sarbatoreste nunta de diamant

Diamantul – piatra pretioasa cu cea mai mare duritate. Simbolizeaza eternitate si virtute. O casnicie ajunsa in acest prag este cu totul deosebita si pretuita!

O petrecere cu toata familia este cadoul cel mai pretios pentru sotii ajunsi la aceasta aniversare a iubirii si longevitatii. Si, cum este de asteptat, diamantele reprezinta un dar special.

Facebook logo Seteaza-ti la fotografia de profil de pe Facebook rama noastra aniversara. O gasesti cautand in frames: Nunta de diamant 23h Events.

This Post Has 18 Comments

 1. Mihai Oana

  Foarte frumos

 2. Denis Buzoianu

  Wawww sunt foarte multe …

 3. Anda

  Multumim pt toate detaliile nu stiam ca sunt atatea! 😍

 4. Andreea Tanasa

  La noi urmeaza nunta de piele!!! Sa ajungem si noi la nunta de aur, e o mare provocare in zilele noastre pentru cupluri.

 5. Ioana

  Foarte frumos articolul si intersant😍.

 6. Anima amore amicizia

  Multumim pt toate detaliile nu stiam ca sunt atatea

 7. AL SAMMAN MARIA

  un articol bun si foarte frumos explicat bravo felicitari

 8. Paula Maria

  Și pentru fiecare sa se facă o petrecere de pomina, așa ar fi frumos 😊

 9. Oarna Elena

  E prima data când vad asa ceva, este wow… 🤗🍀

 10. dobre aneta

  Foarte frumos

 11. Cătălina Oprea

  Foarte frumos, nu ma gandeam ca sunt atât de multe.

 12. Diana Elena

  Ce articol interesant. Eu personal știam doar de 3 dintre aceste denumiri. Nunta de argint,aur și diamant .

 13. Eliza Diana Maria

  Mulțumim tare mult pt aceste informații utile . Chiar nu știam despre semnificația fiecărui an ..

 14. Cătălina Oprea

  Interesant!❤️

 15. Ioana Enache

  Interesant articol. Noi am implinit anul acesta 5 ani de la nunta religioasa si 6 ani de la cea civila.

 16. Elena Larisa Voicescu

  Doamne ajută mulți ani înainte la toată lumea! 😘😘😘😘😍😍

 17. Elena Larisa Voicescu

  Wow, eu chiar nu știam , decât de nunta de bronz,aur și argint dacă nu mă înșel 😁😁 Felicitări pt răbdarea de a ne transmite aceste informații 🙂

Lasă un răspuns