2020 08 29 20.40.46 scaled

Am ales sa scriem acest articol deoarece am observat foarte multi producatori din zona evenimentelor care au produse deosebite dar fotografiile lor nu spun acelasi lucru.

De aceea in cele ce urmeaza va invit sa parcurgem impreuna un scurt tutorial prin care ne putem realiza singuri fotografii de calitate.

Avem 3 etape principale pe care trebuie sa le parcurgem:

  1. Instalarea cortului
  2. Pregatirea aparatului
  3. Editarea fotografiilor

1. Instalarea cortului

Cortul este foarte usor de instalat, are arici de jur imprejur si pur si simplu se unesc laturile

Instalam panza de difuzie, la fel se prinde cu arici pe partea superioara. Aceasta panza disperseaza lumina in mod uniform, astfel daca avem obiecte lacuite sau din sticla acestea vor fi luminate uniform fara sa apara acele puncte de lumina pe produse (exemplu lumina de blitz atunci fotografiezi un ecran precum monitorul, televizorul sau un buletin).

Foarte important instaleaza si partea din fata iar fotografiile le faci prin gura de vizitare. Stiu pare mai usor sa fotografiezi fara panoul frontal dar acesta are material refletorizant pe interior iar astfel va fie luminata si fata produsului nu doar lateralele.

2. Realizarea fotografiilor si setarile camerei

Ideal ar fi sa faci fotografiile cu o camera dedicata (DSLR sau mirrorless), dar daca nu ai le poti face si cu telefonul. Mai departe atunci cand fotografiezi tine cont de urmatorii 6 factori:

1. Seteaza rezolutia maxima 4×3 

2. Activeaza grid lines – te ajuta sa tii camera dreapta si sa pozitionezi produsul central in cadru

3. Alege-ti un punct fix din care sa faci toate fotografiile (inaltime si central), in exemplul de mai sus, eu am fixat camera pe fanta de vizitare. Astfel pozele vor fi fotografiate uniform

4. Pozitioneaza produsele in acelasi loc central atunci cand le schimbi, din acelasi motiv mentionat la punctul 3

5. Focalizeaza pe produs.

6. Realizeaza 4 fotografii pentru fiecare produs: fata, laterale si spate. Creste foarte mult conversia vanzarilor daca clientii vad produsul mai detaliat.

3. Editarea fotografiilor

Ideal a se utiliza Photoshop, Corel Photo Paint, sau Pixlr (online si free) acestea sunt pentru editari complexe. Pentru ce avem noi nevoie va recomand Windows Photo Editor

Ce urmarim la editare:

1. Crop

2. Adjustments

In standard dupa ce am dat click pe edit in dreapta avem aspect ratio. Aici selectam Square (patrat) iar apoi pozitionam produsul pe mijloc din margine pana-n margine, dar fara sa taiem din el

Reglare luminozitate (adjustments), aici te joci cu luminozitatea si expunerea dupa gust 🙂

Cand ai finalizat ultimele reglaje dai click pe Save a copy si asta-i tot 🙂

Iar pentru cei care vor sa duca DIY-ul la extrem Dragos Asaftei a scris un articol in care arata cum sa-ti faci singur cortul foto 🙂

Dupa cum spuneam la inceputul acestui articol acest tutorial se adreseaza strict persoanelor ce au un buget redus si doresc sa-si realizeze singuri fotografii de calitate. Pentru cei care doresc mai mult va recomandam sa apelati la un fotograf profesionist, detaliile produsului vor fi mult mai clare iar culorile mai vibrante. In general gasiti fotografi care sa realizeze fotogradii de produs la costuri cuprinse intre 3 – 5 € / produs.

Speram ca v-a placut acest tutorial si ne-ar face placere sa ne spuneti cum a decurs pentru voi.

Lasă un răspuns