Este normal sa va ganditi cu emotie la dansul pe care il veti prezenta in fata tuturor invitatilor. Dansul care va deschide petrecerea si va fi asteptat cu mult entuziasm de catre toti invitatii serii. Dar nu trebuie sa va panicati, ci sa priviti cu multa degajare tot momentul si sa va lasati dusi de val, ghidati de muzica.
Va puteti pregati din timp si puteti pune in practica cateva sfaturi pentru a fi siguri ca va iesi totul perfect.
O multitudine de variante
Mirii nu trebuie sa aleaga neaparat valsul vienez cu variatiile lui. Acum pot alege orice fel de melodie romantica, careia sa-i atribuie o coregrafie simpla, amuzanta si sa pregateasca un moment special pentru invitati.
Melodia aleasa poate reprezenta chiar melodia pe care v-ati cunoscut sau cea pe care v-ati sarutat intaia oara, ori una care va place sau care transmite exact ceea ce simtiti.
Indiferent cum ati vrea sa fie momentul dansului de deschidere a nuntii, trebuie sa va ganditi ca pantofii sa fie comozi, rochia de asemenea, pentru a nu va deranja in realizarea miscarilor.
Exista si varianta sa va schimbati tinuta de seara, sa purtati o rochie mai lejera. Ca sa aveti libertate in miscari sau sa imbracati o rochie care se transforma (exemplu: rochia cu trena detasabila).
Un dans in functie de personalitate
Mai intai, trebuie sa va ganditi foarte bine la stilul vostru.
Impatimiti ai dansului
Daca sunteti mari impatimiti ai dansului, la petreceri nu plecati de pe ringul de dans si va place sa experimentati stiluri noi, atunci puteti incerca o coregrafie interesanta. Puteti combina diverse melodii, puteti trece de la un ritm la altul, creand astfel un spectacol muzical inedit.
Fire mai retrasa
In schimb, daca nu va simtiti foarte increzatori in abilitatile voastre de dansatori, sunteti timizi si nu vreti sa epatati, atunci solutia perfecta este sa alegeti o melodie lenta, sa va miscati incet, in ritmul muzicii si cu siguranta nu veti da gres.
Puteti opta pentru vals si sa dansati valsul vienez sau cel frantuzesc, cu precizarea ca cel din urma este mai usor sau puteti face doar o parte din coregrafie, iar dupa aceea sa continuati cu un alt gen de dans.
Fiti atenti la suprafata destinata valsului
Un alt aspect pe care ar trebui să îl luati în considerare pentru coregrafie este cu siguranta suprafata pe care veti dansa.
Piruetele nu vor putea fi executate perfect pe un covor, iar gresia este o suprafata mult prea alunecoasa, asa ca parchetul este cel mai potrivit pentru dans.
Ideal ar fi să mergeti, înainte de nuntă, să repetați dansul la locația unde se va desfășura evenimentul. In acest fel va veti acomoda cu podeaua si cu spatiul.
Dansul vostru continua cu dansul in grup
Puteti incepe sa dansati pe melodia aleasa, iar dupa aceea Dj-ul ii poate invita si pe ceilalti invitati sa participe, sa vi se alature si sa fie partasi la veselia voastra; ideea de coregrafie in grup, de flashmob a inceput sa fie la moda si sa fie practicata la tot mai multe nunti.
Invatati si repetati constant pasii de dans
Cu ceva timp inainte de nunta, trebuie sa incepeti sa exersati pasii de dans. Fie sa invatati singuri, uitandu-va la tutoriale video pe internet, fie sa mergeti la cursuri de dans. Puteti lua lectii speciale pentru dansul mirilor, perfectionate de specialisti in domeniu.
Cel mai important este sa fiti perseverenti, increzatori ca va iesi foarte bine dansul vostru, sa puneti pasiune si sa va distrati. Caci totul este mai simplu daca se invata prin joaca.
In plus, cand in sfarsit soseste marele eveniment, trebuie sa va priviti in ochi, sa va bazati unul pe celalalt si sa incepeti sa va miscati cu multa pasiune si iubire.