wedding photographer with professional camera working wedding ceremony scaled

Tu si perechea ta ati ales deja data pentru nunta voastra si, desi pare mult pana atunci, timpul zboara foarte repede. Trebuie sa va organizati si sa planificati totul amanuntit, astfel incat sa iasa perfect si sa nu va reprosati nimic.

Pentru nunta voastra de vis si pentru amintiri imortalizate in fotografii profesioniste, aveti nevoie de un fotograf experimentat. Asadar, trebuie sa incepeti cautarea persoanei potrivite care se va dedica evenimentului deosebit din viata voastra.

Cand incepeti aceasta cautare dificila, trebuie sa faceti diferenta dintre fotograful profesionist si cel amator. Este de la sine inteles ca veti dori ca cel care se ocupa de realizarea pozelor de nunta sa fie o persoana specializata in domeniul fotografiei, in special pe aceasta nisa.

Fotograful profesionist este cel care are la baza meseria de fotograf si care este dedicat acestui domeniu. Acesta se perfectioneaza continuu si studiaza despre tehnica si tehnologia fotografica, care investeste in aparatura performanta si urmareste crearea unor fotografii de calitate atat pentru portofoliul lui, pentru dezvoltarea personala, cat si pentru multumirea clientilor.

Care sunt pasii pe care sa ii urmezi in alegerea celui mai bun fotograf

Mai intai, trebuie sa va analizati dorintele si sa va imaginati cum ati vrea sa arate nunta voastra. Cum ati prefera sa arate pozele, in ce loc ati vrea sa se tina sedinta foto (in natura sau in oras, sa se observe si detaliile arhitecturale ale orasului, in interior sau in exterior). Daca doriti sa fie scoase in evidenta detaliile, accesoriile sau nu, mai multa lumina naturala sau artificiala, jocuri de lumini si umbre etc.

Urmatorul pas consta in crearea unei liste cu fotografii pe care ii considerati potriviti si cu portofoliile lor. Aceasta lista va fi modificata in timp, pentru ca este necesar sa verificati constant fotografiile pe care acestia le posteaza online pe site-urile lor sau pe facebook, instagram etc. pentru a observa daca acestia evolueaza, daca se implica constant si pun pasiune in munca lor.

Cei care sunt profesionisti arata rezultatele muncii lor, au mereu clienti si posteaza cu regularitate fotografiile de la toate nuntile la care participa. In plus, isi respecta deadline-urile si ofera cat mai repede cu putinta albumul si restul pozelor, eventual in maxim o luna. In niciun caz nu trebuie sa dureze foarte mult timpul de prelucrare.

Dupa ce analizati cu atentie lista si modificarile ei, trebuie sa luati legatura cu cei care sunt eligibili pentru postul de fotograf la nunta voastra. Trebuie sa verificati daca sunt disponibili pentru data la care va avea loc mult asteptatul eveniment si sa stabiliti intalniri fata in fata.

Este important sa va intalniti in prealabil

Este important sa va intalniti cu ei, sa vedeti portofoliile, sa-i cunoasteti ca oameni, sa vedeti cu care puteti colabora. Astfel comunicarea este mai eficienta. Va puteti spune cerintele, intrebarile si fotograful va va putea face recomandari mai bune in privinta sedintei foto.

Cu alte cuvinte, este esential sa puteti comunica eficient cu ei, sa fiti siguri ca va puteti baza pe cunostintele sale in arta fotografiei de nunta. Sa va asigurati ca va lucra cu drag si nu doar pentru bani. Acesta va crea un album unic, personalizat cu iubirea voastra.

Bineinteles, ca un aspect de luat in calcul este si remuneratia pentru serviciile sale, astfel ca in cadrul intalnirii trebuie sa primiti ofertele si sa cantariti bine toate aspectele, astfel incat sa fiti multumiti cu alegerea facuta.

Trebuie sa gasiti o persoana rabdatoare, pasionata de munca pe care o face. Fotograful trebuie sa se implice si sa fie alaturi de voi pe tot parcursul nuntii. Sa va zambeasca si sa va sustina din spatele camerei de filmat. Acesta este un complice si, in acelasi timp, un martor important al iubirii voastre.

Lasă un răspuns