Nunta reprezintă unul dintre cele mai memorabile evenimente din viața unei persoane și de aceea există un interes atât de mare din partea mirilor de a o face deosebită.

SUMAR

 • Nunți în decor Bridgerton
 • Dress-code pentru oaspeți
 • Invitații și fotografii în format digital
 • Nunți organizate în aer liber
 • Aranjamente florale pastelate
 • Culori la modă: galben muștar, negru, verde-olive
 • Diversitate în privința cocktail-barurilor
 • Program artistic divers
 • Concluzii

În prezent, ajutorul profesioniștilor este cel care face diferența, astfel că din ce în ce mai multe persoane apelează la ajutor extern în organizarea nunții pentru a avea parte de o ceremonie impecabilă, tocmai bună de imortalizat și de povestit urmașilor.

În acest an, regăsim la nivel mondial câteva tendințe în materie de nunți, ce merită toată atenția, deoarece se vor reflecta și în evenimentele de acest tip, organizate în România.  Anul 2022 pune mai mult accentul pe personalitatea mirilor și pe impunerea unui dress code realizat în acord cu dorințele acestora.

După modelul american, nunțile de pe meleagurile mioritice ar urma să fie mai lejere, dar nu lipsite de stil, iar petrecerile tematice ar fi acel must-have după care vor râvni multe persoane.

Fii la curent cu tendințele noului an în materie de nunți, pentru a organiza un eveniment memorabil și cu adevărat special:

Nunți în decor Bridgerton

Faimosul serial „Bridgerton” difuzat de o platformă celebră de streaming este o sursă de inspirație la nivel mondial, în privința evenimentelor cu stil. Îmbinând decorul dramatic Regency  din acest serial cu romanticul shabby chic cottagecore, a luat naștere o tendință care se pare că va rămâne cel puțin un an în preferințele organizatorilor de evenimente și al mirilor.

Cum arată o nuntă în acest stil? Ei bine, câmpurile idilice de flori, de preferat cele sălbatice, rochiile elegante, ample, realizate la comandă, săli de bal impunătoare și un decor romantic – toate acestea sunt elemente care transformă evenimentul într-unul cu adevărat memorabil.

Dress-code pentru oaspeți

Vremuri noi, nunți noi. La această sintagmă se poate reduce această tendință. După această perioadă marcată de incertitudine, se pare că oamenii își doresc un moment încărcat de distracție și voie bună, organizat după dorințele acestora.

În cazul nunților, mirii doresc să aibă decizie deplină în orice aspect legat de întregul eveniment, inclusiv în vestimentația oaspeților. În acest context, mirii propun tematica și drees-code în maniera în care să se asigure că vor avea parte de nunta mult visată.

Astfel, dress-code-ul ar putea deveni un pas obligatoriu pentru nuntași, făcând ca întregul eveniment să fie mai armonios și mai familiar, și nu atât de protocolar.

Mirii, în funcție de tematica stabilită, ar putea decide culori, texturi și multe alte aspecte care țin de vestimentația celor care vin să sărbătorească acest eveniment important din viața lor.

Invitații și fotografii în format digital

În 2022, se continuă tendința de digitalizare, începută în aproape toate domeniile. Astfel, și nunțile vor fi învăluite în acest curent nou ce presupune ca foarte multe elemente să fie realizate în format digital.

Printre acestea se numără în special invitațiile, dar și fotografiile. Ideea de invitație la nuntă nu va dispărea, doar că ea va fi transmisă persoanei prin intermediul poștei electronice, în ideea ca ambele părți să nu mai fie condiționate de interacțiunea fizică. De asemenea, cabinele foto sau fotografiile realizate la comandă vor fi la mare căutare.

Însă, cei care vor prefera o nuntă modernă, dar cu mici influențe din trendurile mondiale, vor putea opta în continuare pentru elementele autohtone care-i dau savoarea binecunoscută unei nunți, și anume:

Nunți organizate în aer liber

O altă tendință din acest an este împrumutată tot de peste ocean: nunta în aer liber. Ceremonia se poate desfășura în totalitate sau parțial în aer liber:

 • într-o grădină luxuriantă;
 • la malul mării;
 • la o terasă;
 • într-un cort;
 • într-un foișor;
 • într-o curte.

Câteva elemente sunt obligatorii, pentru un plus de farmec și romantism: florile sălbatice, decorul rustic, ținute lejere sau chiar nonconformiste.

Aranjamente florale pastelate

Și în materie de aranjamente florale, vor fi câteva schimbări în privința nunților din anul 2022. Se vor purta câteva tipuri de buchete:

 • cele oblice, care le vor înlocui pe cele rotunde;
 • buchetele dintr-un singur tip de flori;
 • cele structurate;
 • cele în semi-cascadă.

Florile cele mai râvnite vor fi: liliacul, orhidee, bujori, trandafirii albi, sarracenia, anthurium sau amaranthus. Aranjamentele florale vor trebui să fie în nuanțe pastelate sau chiar să fie supradimensionate, pentru a fi în trend cu nunțile din întreaga lume.

Este cunoscut faptul că florile au capacitatea de a transmite emoții și gânduri într-o manieră cu totul specială, din acest motiv la astfel de evenimente, alegerea unor flori cu o simbolistică aparte este considerată a fi o prioritate.

Culori la modă: galben muștar, negru, verde-olive

În ceea ce privește tendințele cromatice și acestea vor fi unele îndrăznețe în acest an. Se vor purta culori care până acum au fost destul de neglijate: verde-olive, galben-muștar sau negru. Se remarcă de asemenea o tendință ca nunțile să devină monocromatice. Astfel, toate elementele trebuie să respecte același cod de culoare: florile, rochiile, mărturiile, invitațiile, chiar și decorul meselor.

Diversitate în privința cocktail-barurilor

Nunțile din 2022 vor fi mult mai atente la nevoile și dorințele participanților, oferindu-le mai multe opțiuni de distracție și de petrecere.

După o pandemie care le-a cauzat mult stres, oamenii manifestă o dorință și mai mare de a petrece alături de cei dragi. Aceștia vor fi mai interesați să petreacă momente frumoase și încărcate de voie bună alături de familie și prieteni dragi. Nelipsite de la astfel de evenimente, sunt preparatele deosebite și băuturile fine.

În privința băuturilor, există un interes tot mai mare pentru cocktail-uri preparate cu mare atenție, cu ingrediente ce impresionează prin culoare, parfum și textură. Astfel, cocktail-barurile din nunțile americane vor fi în trendurile din acest în materie de nunți.

Program artistic divers

Nevoia de a surprinde și de a le oferi nuntașilor o experiență originală se răsfrânge și asupra părții artistice. Astfel, formația de la nuntă, chiar dacă este foarte importantă, nu va fi suficientă pentru întreținerea atmosferei. În plus, în funcție de tematica aleasă de miri, programul artistic poate să includă diferite momente speciale, care vor spori atenția participanților, reușind să creeze clipe memorabile și de mare impact.

Concluzii

Anul 2022 se anunță a fi un an spectaculos în materie de nunți, cu tematici inspiraționale și decoruri de vis, reușind să sublinieze importanța acestui tip de eveniment, de altfel memorabil pentru miri.

Sunt mai multe tendințe la modă în acest an, majoritatea inspirate de evenimentele cu stil din SUA, dar în toate se remarcă o tendință spre modern și ieșirea din sfera clasică.

Indiferent de tematică sau abordare, nunta trebuie planificată cu mare atenție și pasiune. Astfel, pentru o organizare de succes, 23hEvents vine în sprijinul mirilor cu numeroase produse și servicii necesare în acest sens.

Beneficiind de îndrumare și suport în numeroase aspecte, mirii vor putea organiza nunta într-un mod eficient și mult mai simplu.

Lasă un răspuns