You are currently viewing Tipuri de rochie de mireasa
Spread the love

Rochia de mireasa la care ai visat trebuie sa iti evidentieze trasaturile, sa iti defineasca prezenta si sa te faca se te simti minunat purtand-o.

Daca ai inceput goana cautarilor pentru rochia perfecta, atunci probabil stii ca nu e un lucru atat de usor sa gasesti ce iti place, cu toate ca “paleta” de modele este una imensa.

Ar fi bine sa stii de la inceput ca este mult mai usor sa iti alegi 2-3 tipuri de rochii care se potrivesc siluetei tale si apoi sa probezi mai multe modele care se incadreaza in acele categorii de rochii de mireasa care te avantajeaza.

Rochia de mireasa tip A-Line

Este modelul de rochie care au in talie un corsaj si in partea de jos se contureaza forma literei “A”.

Aceste rochii se adapteaza usor oricarui tip de silueta, dar pentru ca poate ascunde diverse imperfectiuni se recomanda mireselor cu forma corpului de tip para sau mar. Rochia evidentiaza bustul, umerii si ascunde talia mai plinuta.

A-Line modificat

Este un model care este fix pe corsaj si solduri, urmand sa devina evazata in mod treptat, luand forma literei “A”.

Acest tip de rochie se adreseaza in special persoanelor cu silueta gen clepsidra, pentru ca este apropiata de linia corpului, mult mai mult decat modelul A-Line.

Rochia de bal

Reprezinta un model iubit de viitoarele mirese, fiind voluminoase, ele ascund partea de jos a corpului, astfel ca sunt recomandate pentru siluetele tip para si pentru miresele mai inalte, caci forma rochiei le fac sa para un pic mai scunde.

Miresele mai scunde nu ar trebui sa aleaga acest model, pentru ca rochia este greoaie si scade din inaltime.

Rochia trompeta

Este un model cu croiala fixata pe corp, care se aseamana cu modelul “sirena”, doar ca deschiderea fustei se face gradual.

Este perfecta pentru miresele mici de statura si cu silueta clepsidra, in schimb nu avantajeaza siluetele tip para si mar, pentru ca scoate in evidenta abdomenul si soldurile.

Rochia teaca

Tipuri de rochie de mireasa 23h Events 3

Este definita prin forma ingusta, dreapta care porneste de sus, de la linia gatului si se mentine pana jos. Avantajeaza siluetele de tip clepsidra sau dreptunghiulare, slabe, minion.

Nu este indicata pentru forma de tip para, pentru ca va sugera centimetrii care sunt in plus.

Rochia sirena

Este un model popular in randul mireselor. Aceasta ofera multa gratie, cu o croiala fixa pe corp de la piept pana la genunchi, urmand apoi cu o croiala lunga si evazata.

Se potriveste de minune mireselor cu talie subtire, de tip clepsidra, inalte, care vor sa-si evidentieze formele.

Rochia stil printesa

Tipuri de rochie de mireasa 23h Events 5

Este definita printr-un corset care armonizeaza partea de sus cu cea de jos a rochiei, subtiind talia; fiind perfecta pentru miresele care sunt mai plinute, care vor sa-si ascunda soldurile sau abdomenul.

Rochia Empire

Tipuri de rochie de mireasa 23h Events 6

Este un model regal, cu talie ridicata sub sani si cu fusta lejera, dar care nu e larga, ci dreapta. Se potriveste persoanelor care nu au forme voluptuoase, au umeri lati si sunt inalte, nefiind indicata persoanelor plinute sau minione.

Pe langa aceste categorii de rochii de mireasa, exista si o diferentiere in functie de decolteu:

  • Decolteul “barcuta” sau “bateau” specific persoanelor cu umeri ingusti.
  • Decolteul inalt este apropiat de gat, fiind indicat pentru mirese cu bust mic, oferind impresia de volum. Exista doua subtipuri, decolteul acoperit, un model elegant care ascunde imperfectiuni ale umerilor sau bratelor si decolteul drept, care evidentiaza umerii si gatul.
  • Decolteul in “V” este un model senzual, care da impresia unui bust mai mic.
  • Decolteul sub forma de inima este un model romantic, specific rochiilor traditionale, care valorifica bustul.
  • Decolteul cu bretele prinse la ceafa  este pentru persoane cu umeri lati, evidentiind bustul.

Descopera care este modelul rochiei de mireasa care se potriveste cu forma corpului tau si alege un tip de decolteu care sa te puna in evidenta. Iar de aici incolo cautarea rochiei mult visate nu ar mai trebuie sa fie atat de dificila!

Si ca sa concluzionam, noi am identificat 8 tipuri de rochii de mireasa care pot avea 5 tipuri de decolteu… adica in total 40 de posibilitati!

Tu ce tip de rochie ai avut la nunta ta? Scrie in comentarii!

Lasă un răspuns