You are currently viewing Cum sa planificati luna de miere perfecta?!
Spread the love

In articolul precedent ati aflat despre ce inseamna expresia luna de miere, despre originile acestei calatorii de dupa nunta. Iar acum va invit sa cititi urmatoarele sfaturi pe care sa le aveti in vedere cand veti planifica luna voastra de miere.

Este o perioada plina cu tot felul de detalii legate de organizarea nuntii voastre, dar cu toate ca stresul este mare, nu trebuie sa uitati sa organizati si luna de miere in paralel cu evenimentul.

Trebuie sa fiti meticulosi, organizati, sa scrieti in agenda tot ce este necesar, astfel incat sa nu fie omis sau amanat niciun detaliu al organizarii nuntii sau al calatoriei romantice.

Activitati corelate cu calatoria

Faceti o lista cu ce v-ar placea sa faceti in timpul in care veti fi plecati dupa nunta (activitati artistice, gastronomice, sportive, culturale, etc.), astfel va va fi mult mai usor sa alegeti o destinatie care sa corespunda cu ceea ce va doriti.

Spre exemplu, daca v-ar placea sa cunoasteti mult mai multe despre istorie, cultura sau gastronomie alegeti Roma, Toscana, Sicilia.

Iar daca va incanta sportul, apa, plaja/muntele, atunci alegeti Maldive, Caraibe, insulele grecesti sau Elvetia, Austria, etc.

Variantele sunt nenumarate, tot ce trebuie este sa va decideti ce v-ar incanta mai mult si in functie de buget sa alegeti o destinatie care sa va bucure inimile.

Sa planificam luna de miere 3

Alegeti sezonul potrivit pentru luna de miere

Este de preferat sa planificati luna de miere in extrasezon sau in perioadele in care biletele sunt mai ieftine, iar zonele nu sunt atat de aglomerate cu turisti. Puteti merge pe aceasta varianta, eventual profitati de un weekend dupa nunta, intr-un city-break si puteti amana luna de miere pentru o perioada favorabila.

Planifica din timp / Alege agentia de turism

Cu toate ca aveti foarte multe pe cap cu organizarea nuntii, este important sa nu lasati pe ultima suta de metri planificarea lunii de miere, pentru ca astfel este posibil sa nu mai gasiti preturi bune sau sa pierdeti din vedere aspecte  esentiale legate de calatorie.

In plus, cautati mai multe oferte si alegeti agentia de turism a carei oferta se potriveste cu bugetul si cerintele voastre.

Nu uitati de documente si detalii medicale

In cazul in care calatoriti in tari straine, aveti grija sa pregatiti din timp toate documentele necesare (pasaport, viza, asigurare), iar daca ati optat pentru o tara exotica informati-va despre vaccinuri, daca trebuie sa le faceti sau nu, despre asigurare medicala si costuri.

In plus, ganditi-va si faceti o lista cu lucrurile importante pe care vreti sa le puneti in bagaj si nu lasati asta pentru ultima zi.

Sa planificam luna de miere 1

Detalii practice

Aveti in vedere si aspectele practice, astfel incat sa nu va confruntati cu probleme pe durata calatoriei: vreme, limba vorbita, fusul orar, moneda tarii, cursul valutar, un buget necesar, etc.

De asemenea, este de preferat sa aveti totul la indemana: documente, numere de telefon ale agentiei de turism, ale hotelului unde va veti caza, numere de urgenta, etc.

Dupa casatorie, odata ce veti ajunge la destinatia dorita, veti uita de toate grijile si va veti relaxa de timpul petrecut in doi, de frumoasele amintiri pe care le veti crea in locuri de neuitat.

Lasă un răspuns