Blog Invitatii nunta 23h Events 1
  • Post category:Blog
  • Post comments:0 Comments

Ideea de a dărui invitatii nunta reprezintă o parte integrantă a procesului de organizare a nunții, fiind un element care contribuie la crearea primei impresii pe care o vor avea invitații despre nunta ta. Ele sunt cele care dau tonul întregului eveniment, devenind o semnătură artistică a cuplului.

SUMAR:

Invitatii nunta – Importanța lor în contextul nunților contemporane

Ce informații trebuie incluse în conținutul invitațiilor de nuntă?

Concluzii

Trăim într-o societate în care orice mesaj vizual are un impact major asupra oamenilor, iar în acest context invitațiile de nuntă sunt elemente importante ale evenimentului ce necesită o atenție deosebită.

În plus, dacă scopul ar fi doar informarea participanților cu privire la detaliile evenimentului, în acest context poate fi trimis un simplu email sau chiar o carte poștală. Însă, aceste invitatii pentru nunta servesc ca un suvenir al unei ocazii deosebite, ele fiind în esență un anunț al iubirii cuplului. Astfel, la fel ca ceremonia de nuntă, invitațiile trebuie să prezinte un design deosebit, ce emană un aer personal.

Invitatii nunta – Importanța lor în contextul nunților contemporane

Invitațiile de nuntă servesc ca o inițiere pentru oaspeții tăi în stilul general al nunții și al recepției tale. Tema nunții, cromatica și codul vestimentar sunt elemente ce se regăsesc în conținutul invitațiilor.

Coordonarea, timpul și efortul depus în planificarea unui eveniment perfect sunt vaste. În viziunea mirilor, alegerea unei locații, selectarea rochiei de mireasă, planificarea lunii de miere reprezintă sarcini mult mai complexe, în comparație cu alegerea invitațiilor de nuntă. Însă, și în cazul lor, trebuie acordată o atenție sporită aspectelor definitorii ce vizează atât conținutul invitațiilor, cât și estetica lor.

Dincolo de formalitatea pe care o sugerează între cuplul logodit și oaspeți, aceste invitatii reflectă importanța acordată prezenței lor la acest eveniment special.

În plus, de la maniera de formulare, tipare până la culoare, motive florale și chiar textura hârtiei, toate aceste aspecte modelează subtil viziunea în care va fi percepută o nuntă. Bineînțeles, există multe alte elemente ce oferă savoarea unei nunți, printre care plăcuțele Save The Date, aranjamentele florale naturale, marturii creative etc.

Spre exemplu, dacă plănuiești o ceremonie pe plajă, cu familia și prietenii apropiați, cu siguranță această temă se va reflecta în stilul invitației de nuntă. Pe de altă parte, dacă plănuiești o nuntă somptuoasă, cu un dress code stabilit, atunci în mod cert invitația va fi una formală, atât în formulare, cât și în design.

Cu toate că designul invitației este o prioritate, de maximă importanță este acuratețea informațiilor furnizate participanților la eveniment.

Ce informații trebuie incluse în conținutul invitațiilor de nuntă?

Scopul acestor invitatii nunta este de a împărtăși informații esențiale despre această zi importantă pentru miri. Pot fi adăugate numeroase informații pe invitație, însă esențiale de inclus sunt următoarele:

  • Numele cuplului fericit – numelui tău și al soțului/soției sunt esențiale să fie trecute pe invitație. În mod tradițional, numele miresei se trece prima dată, dar această regulă nu este respectată întotdeauna în prezent. În situația în care numele bărbatului este trecut prima dată, atunci se va păstra această ordine și în cazul părinților și al nașilor.
  • Numele părinților – atât părinții mirelui, cât și cei ai miresei sunt trecuți pe invitația de nuntă. În privința ordinii, nu există o regulă standard, însă în familiile care pun preț pe tradiție, pe invitația se va trece prima dată părinții mirelui, ei fiind în poziția de socrii mari.
  • Numele nașilor de cununie – fiind îndrumători spirituali ai viitorilor soți, nașii de cununie au un rol cheie în viața de familie a perechii, cât și în timpul ceremoniei religioase. Astfel, este de la sine înțeles relevanța trecerii acestora pe invitațiile de nuntă.
  • Data și ora ceremoniei religioase și a recepției – este prioritar ca oaspeții să aibă la cunoștință data evenimentului. Aceasta reprezentând una dintre informațiile relevante ce trebuie furnizate către aceștia. În multe situații cununia civilă și petrecerea se petrec în zile diferite, de aceea este indicat să specificați astfel de informații oaspeților.
  • Locațiile alese pentru eveniment – pe lângă data nunții, locațiile ceremoniei religioase și a petrecerii nu trebuie să lipsească de pe invitațiile de nuntă.
  • Dress-code – în contextul alegerii unei tematici, mirii trebuie să informeze oaspeții despre existența unui dress-code. Dacă ceremonia va fi una de inspirație outdoor, într-un cadru natural deosebit, atunci întreaga ambianță va fi una romantică și relaxantă. Prin urmare, dress-code-ul va fi unul semi-formal sau elegant-casual.

Concluzii

Stilul pe care îl alegi pentru invitațiile de nuntă reflectă în mare parte personalitatea cuplului. O frumoasă invitație poate reprezenta un suvenir prețios atât pentru cuplu, cât și pentru familie sau prieteni. Invitatia este menita să amintească de această zi deosebită.

Pe lângă informațiile furnizate oaspeților, aceste invitatii nunta reflectă în esență, formalitatea evenimentului. Înainte de orice alegere, mirii ar trebui să aibă o idee despre tipul evenimentului pe care doresc să-l organizeze (clasic, elegant, modern, etc.) pentru a alege un model de invitație în aceeași notă.

În vederea realizării unei nunți reușite, 23h Events furnizează mirilor o gamă variată de produse și servicii necesare organizării eficiente a evenimentului. Beneficiind de îndrumarea și sprijinul echipei 23h Events, mirii vor putea planifica nunta într-o notă mult mai relaxată și optimistă.

Lasă un răspuns