You are currently viewing Lista de invitati: Cine? Cum? Unde?

Lista de invitati: Cine? Cum? Unde?

Si am ajuns la lista de invitati pentru nunta ta.. Desi de cele mai multe ori stim ce fel de nunta dorim sa avem, ne dam seama cu adevarat ce va fi in realitate abia atunci cand le asternem pe hartie.

In continuare vom vedea cateva etape pe care sa le alegem.

In primul rand trebuie sa stii ca nu exista un numar ideal de invitati

In functie de felul fiecaruia de a fi (mai populari sau introvertiti) nunta trebuie sa o faci asa cum iti doresti. Nu-i lasa pe cei din jur sa-ti spuna cum ar trebui sa fie! Daca tu iti doresti o nunta restransa doar cu prietenii apropriati si familia atunci fii sigur(a) ca asa te vei simti cel mai bine. Si invers daca-ti doresti o nunta de 300 de persoane, n-ai de ce sa nu o faci.

Costurile nuntii sunt direct proportionale cu numarul invitatiilor.

Acest lucru este si normal, pentru ca va trebuie sa platesti multe lucruri in avans chiar si daca este doar partial tot se aduna. Aici enumeram invitatii, marturii, flori, tort, restaurant etc. Ideal ar fi sa va faceti un buget – sa stiti exact cat puteti cheltui lunar. In acest fel va puteti previziona ce si cand le puteti achizitiona / rezerva.

Asezarea invitatilor la mese

Solutia ideala de a face acest lucru este sa desenam pe o hartie numarul de mese disponibile  si apoi sa scriem in dreptul lor numele invitatilor in acest fel deja incepi sa simti cum va fi atmosfera.

Foarte, foarte important, scrie pe o hartie numarul meselor cu invitatii repartizati la fiecare in parte. Faceti 2, 3 copii pe care sa le aveti in ziua nuntii, pentru ca domnisoarele de onoare sau cine conduce invitatii la mese sa stie cine si unde are locul.

De asemenea, puteti concepe un panou cu numele invitatilor in ordine alfabetica si numarul (numele) mesei la care sunt repartizati. In acest fel, se vor orienta singuri. Panoul se aseaza, de regula, la intrarea in local.

Invitati care confirma si nu mai ajung

Si nu in ultimul rand sa ai in vedere ca in medie 10% din cei care-ti confirma prezenta la „prima strigare” nu vor mai ajunge din varii motive. De aceea trebuie sa suni pentru confirmarea finala cu 1 saptamana inainte de nunta sau daca restaurantul iti permite un termen si mai scurt cu atat mai bine pentru a nu plati meniuri in plus.

Sunt restaurante care accepta sa le confirmi numarul de invitati cu o zi inaintea nuntii (cum ar fi si normal). Intreaba de acest aspect atunci cand rezervati restaurantul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?