istockphoto 476567546 612x612 1

Faceti parte din categoria cuplurilor care nu s-au casatorit, care au ales mai intai sa stea impreuna, iar intre timp in viata voastra a aparut si bebe. Daca va ganditi sa faceti urmatorul pas, nunta, atunci va puteti gandi la un eveniment dublu: nunta si botez 2 in 1 in acceasi zi. Avantajele sunt ca puteti achizitiona marturiile, invitatiile si multe alte produse pentru eveniment personalizate intocmai.

Citeste mai departe avanjele pentru care merita sa faci acest pas.

Data aleasa va fi o zi care va simboliza atat cununia voastra, cat si momentul in care micutul vostru bebe va fi crestinat, primindu-si numele.

Aceasta optiune este o solutie atat economica, cat si o forma unica, minunata de a sarbatori atat iubirea voastra, cat si botezul magic al copilului. Bineinteles ca organizarea ambelor evenimente va fi mult mai dificila, dar planificand totul cu maxima atentie veti reusi sa le imbinati armonios.

Marturii pentru nunta si botez 2 in 1

Ziua nuntii si a botezului

Este important sa stabiliti data, sa vedeti daca biserica unde se va tine botezul are ora libera pentru a-l boteza pe micut, daca restaurantul si ceilalti furnizori sunt disponibili sa va ofere serviciile in ziua respectiva. Trebuie sa va asigurati din timp ca acest aspect este stabilit si nu vor aparea probleme.

Eveniment la patrat nunta si botez in acelasi timp 4

Nasi la comun sau doua perechi de nasi

In functie de dorintele voastre, puteti alege sa aveti aceiasi nasi ca si copilul sau puteti alege doua perechi de nasi care sa va fie alaturi in acele momente speciale.

Trei lumanari

Veti avea nevoie de lumanari pentru cununia religioasa, dar si de lumanarea de botez. Acestea pot fi simple sau accesorizate cu flori, iar cea de botez va avea o funda colorata, roz sau bleu.

Lumanari pentru cununie

Lumanari pentru botez

Ordinea desfasurarii evenimentelor

In cazul in care nu ati facut nici cununia civila, va recomand sa o faceti cu o saptamana chiar doua inainte, sa nu o tineti in aceeasi zi cu botezul si cununia religioasa, caci ar fi mult prea obositor atat pentru copil, cat si pentru voi.

In plus, ar fi mult mai greu de coordonat toate cele trei, totul ar fi facut pe graba si nu va veti putea bucura pe deplin de frumusetea momentelor.

Discutati cu preotul care va va cununa si va va boteza copilul si stabiliti cum se vor desfasura evenimentele din acea zi. Poate este mai bine ca intai sa fie botezat copilul si apoi sa aiba loc cununia religioasa, astfel bebelusul va putea sa se odihneasca in acest timp.

Petrecerea micutului poate fi tinuta mai devreme, continuandu-se in mod natural cu petrecerea voastra, astfel copilul nu va fi stresat si nici privat de rutina somnului.

Spre exemplu, daca doriti sa aveti ursitoare, acestea pot realiza sceneta mai devreme, iar apoi puteti continua seara cu dansul mirilor si celelalte obiceiuri ale petrecerii de nunta.

Haine

Puteti imbraca doua tinute diferite, mai intai veti purta haine elegante pentru botez si apoi le puteti schimba cu cele de mireasa si mire.

Bineinteles, puteti opta si pentru varianta sa purtati costumul de mire si mireasa si la botez, mai ales daca timpul si desfasurarea evenimentelor nu va permite sa va mai schimbati.

Costumase traditionale pentru botez

Invitatii adaptate pentru nunta si invitatii botez

Trebuie sa va ganditi si la modul cum veti anunta invitatii cu privire la aceste momente importante.

Precizati in textul invitatiei ca este vorba de nunta si botez sarbatorite in aceeasi zi, in plus puteti alege invitatii care sa ilustreze in mod original dublul eveniment.

Sunt o multime de invitatii incantatoare, amuzante care sunt specifice acestui gen de sarbatorire.

Eveniment la patrat nunta si botez in acelasi timp 1

Muzica

Daca veti imparti seara, mai intai pentru micut si apoi pentru voi, veti include in repertoriul muzical si muzica pentru copii.

La inceputul petrecerii, pot fi cantecele de copii, iar acestia se vor distra venind pe scena si dansand.

Decoratiunile

Acestea vor avea un caracter special, vor avea o tematica legata de nunta, dar si una referitoare la bebelusul vostru, baietel sau fetita.

Veti avea baloane colorate, un candy-bar care va fi atractia serii atat pentru adulti, cat si pentru copii, marturii reprezentative pentru ambele evenimente, iar decoratiunile din sala vor fi imbinate armonios astfel incat sa respecte tema aleasa de voi.

Eveniment la patrat nunta si botez in acelasi timp 3

Activitati amuzante pentru copii

Pentru a face totul mult mai distractiv pentru copiii invitati puteti chema un animator sau o persoana care sa-i picteze pe fata, le puteti oferi coifuri de petrecere sau un moment special cu baloane de sapun (eventual in aer liber).

Tort… la dublu

Poti alege sa ai 2 torturi separate, iar ca totul sa decurga bine, alege ca tortul de botez sa fie taiat primul, ca cei mici prezenti la petrecere, sa se poata bucura de el. Tortul mirilor este adus, de regula, aproape de finalul evenimentului. Desigur, trebuie tinut seama de cum rezista lumea la petrecere sau de starea acestora de spirit.

Daca veti alege sa sarbatoriti botezul si nunta in acceasi zi veti avea de pus la punct multe detalii, dar cu siguranta totul va iesi minunat.

Fiind doua evenimente atat de importante si emotiile vor fi mai greu de gestionat, vor fi mai intense, dar totul va fi la superlativ!

This Post Has 2 Comments

  1. Cătălina Oprea

    Este o idee minunata sa legi doua evenimente atât de frumoase și emoționante împreuna, trăiești momentele la intensitate dubla, mai ales faptul ca la căsătorie sunteți 3, aveți dovada vie a iubirii și a celei mai frumoase binecuvântări, copilul.❤️

  2. Ioana Ileana

    În zilele noastre din ce în ce vad ca se face nunta și botezul în aceeași zi și mi se pare o idee minunata!

Lasă un răspuns