Nunta retro 23h Events blog (11)
 • Post category:Blog
 • Post comments:0 Comments

Organizarea unei nunți cu tematică retro este o modalitate minunată de a aduce un strop de farmec și eleganță din epoci trecute într-o zi foarte specială. Această tematică evocă atmosfera romantică a anilor ’20, ’30, ’40 sau ’50, oferind o oportunitate de a recrea stilul și glamourul acelei perioade într-un mod unic și personalizat. De la rochiile elegante cu talie înaltă și pălăriile cloche, la decorurile vintage și muzica swing, o nuntă retro poate aduce un farmec nostalgic și o atmosferă plină de veselie pentru cuplul și invitații lor. Este un prilej perfect pentru a călători înapoi în timp și pentru a celebra dragostea într-un cadru inspirat de eleganța și rafinamentul unei epoci de altădată.

Cele mai importante accesorii pentru o nuntă cu tematică retro

Nunta retro 23h Events blog 1

Pentru organizarea unei nunți cu tematică retro și amenajarea unui decor autentic și memorabil, există câteva accesorii cheie care pot aduce atmosfera specifică a epocilor trecute în eveniment. Acestea includ:

 • Pălării și pene: Pălăriile cloche pentru doamne și pălăriile fedora pentru domni sunt accesorii emblematice ale anilor ’20 și ’30, care pot completa perfect tinutele tematice retro. Adăugarea unor pene sau voaluri la pălării poate accentua și mai mult aspectul elegant și sofisticat.
 • Lanțuri și perle: Bijuteriile de epocă, cum ar fi lanțurile lungi, perlele și mărgelele de sticlă, sunt accesorii esențiale pentru a completa look-ul tematic retro. Acestea pot fi purtate ca coliere, brățări sau chiar în păr pentru a adăuga un plus de eleganță și strălucire.
 • Decorațiuni vintage: Elementele decorative vintage precum candelabrele, vazele de cristal, oglinzile ornamentale și ramurile de eucalipt sunt ideale pentru a crea o atmosferă retro în locația nunții. Acestea pot fi amplasate pe mesele de ospăț, pe mesele cu dulciuri sau pe zonele de recepție pentru a completa decorul tematic.
 • Plăcuțe de direcționare și afișe vintage: Plăcuțele de direcționare și afișele cu aspect vintage pot adăuga un farmec suplimentar evenimentului, îndrumând invitații către diferitele zone ale nunții și oferind informații importante într-un mod elegant și autentic.
 • Mașini de epocă: Dacă este posibil, închirierea unei mașini de epocă, precum un model clasic din anii ’20 sau ’30, poate fi un accent deosebit pentru o nuntă cu tematică retro. Aceasta poate servi drept vehicul pentru cuplu în ziua nunții sau poate fi utilizată ca element de decor în fața locației evenimentului.

Cum se pot alege mărturiile pentru o nuntă cu tematică retro?

Nunta retro 23h Events blog 6

Pentru o nuntă cu tematică retro, alegerea mărturiilor potrivite este crucială pentru a completa atmosfera și pentru a oferi invitaților un suvenir memorabil al evenimentului. Pentru alegerea mărturiilor potrivite într-o astfel de tematică, țineți cont de următoarele sfaturi:

 • Stilul și perioada de inspirație: Începeți prin identificarea stilului și perioadei de inspirație pentru nunta dvs. cu tematică retro. Fie că este vorba despre anii ’20 cu stilul Art Deco, anii ’50 cu glamourul Hollywood-ian sau orice altă perioadă specifică, este important să vă asigurați că mărturiile se potrivesc cu această tematică.
 • Accesorii vintage: Optați pentru mărturii care au un aspect vintage sau retro, pentru a se potrivi cu tema evenimentului. Puteți alege obiecte decorative precum mini-cadre foto în stil vintage, cutii decorative, săculeți de catifea sau pungi de muselină personalizate.
 • Elemente de epocă: Luați în considerare adăugarea unor elemente specifice epocii alese în mărturii. De exemplu, puteți opta pentru mărgele sau șervețele de mătase în stil anii ’20, o pereche de ochelari retro pentru o tematică anii ’50 sau chiar o mini-sticlă de parfum vintage pentru o nuntă inspirată din Belle Époque.
 • Personalizare: Pentru a face mărturiile mai speciale, puteți să le personalizați cu inițialele cuplului, data nunții sau chiar cu un scurt mesaj de mulțumire. Aceasta adaugă un sentiment personal și face ca mărturiile să fie mai memorabile pentru invitați.
 • Utilitate: Alegeți mărturii care sunt utile și practice pentru invitați, în timp ce reflectă în continuare tema retro a nunții. De exemplu, puteți opta pentru seturi de ceai sau cafea, magneti de frigider, brelocuri sau chiar semne de carte personalizate.

Cum se pot alege invitațiile pentru o nuntă cu tematică retro?

Nunta retro 23h Events blog 13

Atunci când alegeți invitațiile pentru o nuntă cu tematică retro, este important să vă asigurați că acestea reflectă stilul și atmosfera pe care doriți să o creați pentru eveniment. Țineți cont de următoarele sfaturi pentru alegerea invitațiilor potrivite pentru o nuntă cu tematică retro:

 • Stilul și perioada de inspirație: Începeți prin a identifica stilul și perioada specifică de inspirație pentru nunta  cu tematică retro. Fie că este vorba despre anii ’20, ’30, ’40 sau ’50, alegeți un design și un stil care să se potrivească cu această perioadă și să evoce atmosfera corespunzătoare.
 • Elemente vintage: Optați pentru invitații care includ elemente vintage sau retro, cum ar fi modelele florale elegante, fonturile și tipurile de scris specifice acelei perioade, sau detalii precum pene, mărgele sau decorațiuni Art Deco.
 • Culori și texturi: Alegeți culori și texturi care să se potrivească cu tema retro a nunții. Culorile populare din acele perioade pot include auriu, argintiu, burgund, navy, roșu aprins sau pasteluri delicate, în timp ce texturile pot include hârtie mată, hârtie kraft sau chiar hârtie cu aspect de pergament.
 • Formate și dimensiuni: Luați în considerare diverse formate și dimensiuni pentru invitații, cum ar fi invitații tip cartonaș, foldere cu multiple straturi sau chiar invitații tip scroll pentru o notă mai dramatică și vintage.
 • Consistență tematică: Asigurați-vă că design-ul și stilul invitațiilor se potrivesc cu întregul decor și atmosfera tematică a nunții. Invitațiile ar trebui să fie un aperitiv pentru ceea ce urmează să experimenteze invitații la eveniment.

Ce tipuri de mărturii sunt potrivite pentru nunțile retro?

old letters, postcards, dry rose flower and vintage things

Pentru nunțile cu tematică retro, este potrivit să alegeți mărturii care se integrează cu atmosfera și stilul specific al perioadei alese. Mai jos sunt câteva sugestii pentru tipurile de mărturii potrivite pentru nunțile retro:

 • Mini sticlă de parfum: O mini sticlă de parfum vintage poate fi o mărturie elegantă și rafinată pentru o nuntă cu tematică retro. Aceste sticle mici pot fi umplute cu parfumuri delicate sau uleiuri esențiale, iar etichetele personalizate pot adăuga un farmec suplimentar.
 • Șervețele de mătase: Seturile de șervețele de mătase sau batiste pot fi mărturii rafinate și practice pentru o nuntă retro. Acestea pot fi personalizate cu monograme sau broderii specifice și pot fi ambalate în cutii elegante sau pungi de organza.
 • Săculeți cu bomboane: Ambalajele de bomboane retro, cum ar fi bomboanele cu mentă sau cele învelite individual, pot fi o mărturie dulce și nostalgică pentru invitați. Puteți alege bomboane cu ambalaje vintage sau să personalizezi ambalajele cu detalii specifice temei nunții.
 • Pălăriuțe sau diademe retro: Pentru o nuntă cu tematică anilor ’20 sau ’30, pălăriuțele de epocă sau diademele de pene pot fi mărturii autentice și distinctive. Aceste accesorii pot fi purtate de invitați sau pot fi expuse ca decor în casa lor.
 • Cutii decorative: Cutiile decorative din lemn sau metal, cu modele florale sau geometrice, pot fi mărturii versatile și funcționale pentru o nuntă cu tematică retro. Acestea pot fi umplute cu bomboane, mărgelușe sau alte dulciuri și pot fi păstrate ca suveniruri după eveniment.
 • Jurnale sau cărți poștale: Jurnalele sau cărțile poștale cu design vintage pot fi mărturii originale și practice pentru invitați. Acestea pot fi personalizate cu inițialele cuplului sau cu mesaje de mulțumire și pot fi folosite pentru a nota amintirile speciale din ziua nunții.

Ce tipuri de invitații de nuntă sunt potrivite pentru nunțile retro?

Pentru nunțile cu tematică retro, există câteva tipuri de invitații care se potrivesc perfect cu atmosfera și stilul specific al epocii alese. Puteți ține cont de sfaturile de mai jos în acest sens:

 • Invitații cu design vintage: Optați pentru invitații cu design vintage, care să se inspire din aspectul și stilul anilor ’20, ’30, ’40 sau ’50. Acestea pot include modele florale elegante, fonturi și tipuri de scris specifice acelei perioade, sau detalii precum pene, mărgele sau decorațiuni Art Deco.
 • Invitații tip scroll: Invitațiile tip scroll sunt o alegere elegantă și dramatică pentru nunțile cu tematică retro. Acestea pot fi realizate din hârtie pergament sau hârtie mată, și pot fi decorate cu mărgele, funde sau sigilii de ceară pentru un aspect autentic și vintage.
 • Invitații tip cartonaș: Invitațiile tip cartonaș, cu diverse forme și dimensiuni, pot fi personalizate pentru a se potrivi temei nunții retro. Puteți alege cartonașe cu margini decorative, colțuri rotunjite sau detalii embosate, pentru un aspect clasic și sofisticat.
 • Invitații cu tipărituri speciale: Optați pentru invitații cu tipărituri speciale, cum ar fi gravura sau timbrul, pentru a adăuga un plus de eleganță și rafinament. Aceste tipărituri pot fi realizate în culori aurii sau argintii, pentru a reflecta stilul luxos și glamuros al epocii retro.

Nunțile cu tematică retro aduc o notă de eleganță, farmec și nostalgie în ziua specială a cuplului. Aceste evenimente reprezintă o oportunitate minunată de a călători înapoi în timp și de a celebra dragostea într-un cadru inspirat de epoci trecute.

 De la rochiile elegante și stilizate, la decorurile vintage și muzica specifică, nunțile retro creează o atmosferă unică și memorabilă pentru cuplu și invitații lor. Fie că este vorba despre anii ’20 cu stilul Art Deco, anii ’50 cu glamourul Hollywood-ian sau orice altă perioadă specifică, fiecare nunta retro este cu adevărat distinctivă și personalizată.

Lasă un răspuns