recomandari pentru a reduce cheltuielile inainte de nunta

Cand auziti de planificarea nuntii va ganditi inevitabil si la bani, la cheltuielile considerabile pe care le veti face, la un efort financiar mai mare pe care va trebui sa-l depuneti, astfel ca este foarte bine sa stabiliti de la bun inceput un buget minim/maxim pentru fiecare etapa a nuntii.

Realizand un plan bine pus la punct, cu un buget alocat pentru fiecare necesitate a importantului eveniment veti evita sa faceti cheltuieli neprevazute si sa afectati intregul buget al familiei.

Organizarea unei nunti este un proces complex care costa timp si bani: de la inchirierea restaurantului/a salii de evenimente, la cumpararea rochiei de mireasa, costumului de ginere, pantofilor, bijuteriilor, la contractarea cameramanului, fotografului, formatiei de nunta, DJ-ului, etc; si toate deciziile pe care le veti lua vor fi conditionate vrand-nevrand si de bani.

Bineinteles ca si preferintele sunt importante si fiecare cuplu fiind unic si diferit va pune accent pe anumite aspecte ale nuntii: pentru unii este mai important meniul si vor aloca un buget mai mare pentru acesta, pentru altii sunt mai importante rochia de mireasa si costumul de ginere, deci vor dispune de mai multi bani pentru acestea, etc.; cu alte cuvinte, unele lucruri vor prima in fata altora.

Foarte multi furnizori ai serviciilor de nunta au luat in calcul necesitatile economice ale clientilor si au creat oferte nuptiale pentru toate buzunarele, astfel ca orice cuplu poate avea parte de o nunta frumoasa, cu servicii pe masura, in functie de propriul buget.

Oricine isi poate organiza nunta asa cum o doreste, cu putina munca de cercetare si fara grija continua a banilor.

Numarul de invitati

Un prim pas pentru a reduce din cheltuieli este sa va ganditi la numarul de invitati, sa faceti lista doar cu cei pe care chiar ii doriti alaturi de voi in cea mai importanta zi, familie si prieteni, caci este de preferat o nunta mai restransa, intima, in detrimental nuntilor cu sute de invitati, care sunt foarte costisitoare si conduc la multe obligatii viitoare.

In plus, o nunta mai mica, cu oameni de calitate, pentru sufletul vostru, este si mult mai usor de organizat si nu va conduce la un stres suplimentar.

Vestimentatia

Rochia de mireasa si costumul de ginere costa destul de mult, de aceea este bine sa le cumparati la promotii sau reduceri, iar pentru a reusi acest lucru trebuie sa fiti atenti, sa va informati constant cu privire la promotiile magazinelor.

De regula acestea apar la sfarsit de sezon, doar ca trebuie sa va grabiti pentru ca dispar foarte repede.

Exista si varianta outlet-urilor pe care o puteti lua in calcul, cu multe colectii pentru nunta, unele dintre ele apartinand unor designeri renumiti sau chiar optiunea sa inchiriati o rochie de mireasa, la un pret mai mic, care poate a mai fost purtata sau chiar veti avea sansa de a o purta pentru prima data.

Puteti angaja un croitor profesionist, care sa va faca rochia mult visata, bineinteles cu un buget stabilit anterior, de comun acord.

Invitatii de nunta online

Puteti face economii si in cazul invitatiilor de nunta apeland la tehnologie, astfel puteti selecta persoanele carora sa le trimiteti invitatii online, prin email, pe facebook, prin intermediul site-urilor, ramand un numar mai mic de persoane, carora le veti da invitatii tiparite, obtinute la un pret bun, de la un furnizor specializat pe aceasta nisa.

DJ, nu formatie

Muzica ne aduce mai aproape, dar nu intotdeauna.

Un DJ bun poate ridica toti invitatii de la mese, pe ringul de dans, ceea ce formatiile nu o pot face mereu, fiind cazuri cand DJ-ul reuseste sa faca mai multa atmosfera. De asemenea, pentru toti muzicantii este nevoie de meniuri de mancare, pe care le veti economisi daca alegeti un DJ.

Oferte de meniu

Pentru meniu cautati diverse oferte, comparati-le si alegeti oferta economica, care sa presupuna o mancare buna atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ, de care oaspetii sa fie incantati.

Nu e recomandat sa alegeti meniuri pretentioase, costisitoare, pe care oamenii nu le vor aprecia, la care majoritatea vor fi reticenti in a le manca, pentru simplu fapt ca nu stiu exact ce se afla in farfurie.

Sunt si alte metode pentru a reduce din costuri: puteti alege verighete calitative, dar care nu au un brand anume, puteti face voi marturiile cu un buget mai mic, pentru realizarea buchetului, alegeti flori de sezon, caci celelalte sunt mult mai scumpe etc.

Lasă un răspuns